Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

papildināta (15:11) - Radio atskaņošanas licenci iegādājušies 12 taksometru uzņēmumi

Biedrībā Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) radio atskaņošanas licences taksometros ir iegādājušās 12 taksometru uzņēmumi, portālu Diena.lv informēja LaIPA.

Kopumā licences saņēmuši vairāk kā 300 taksometri. LaIPA minēja vairākas no šīm firmām - Smile Taxi, Daugavpils Taxi, City Cab, Vējiņš 3, Cool Taxi, Avioss u.c. Latvijas autoru biedrība Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) portālam Diena.lv norādīja, ka divi uzņēmumi ir izņēmuši licences, un viens no uzņēmumiem aptuveni 40 taksometriem ir nokārtojuši licences.

Jau ziņots par LaIPA uzsākto mūzikas administrēšanu taksometros, autobusos un birojos. Taksometru kompāniju pārstāvji iepriekš norādīja, ka licenču pirkšana uzliks papildus finanšu slogu un, iespējams, nāksies atteikties no mūzikas atskaņošanas automašīnās.

Kā portālu Diena.lv informēja uzņēmums Smile Taxi - uzņēmuma pārstāvji uzskata licences tirgošanu par slikti pārdomātu pasākumu, kas sarežģīs jau tā smagos taksometru biznesa noteikumus.

"Tas ir tikai vēl viens piemērs Latvijas uzņēmēju neaizsargātībai pret valsts institūciju patvaļu, kuras turklāt tiek finansētas no šo uzņēmēju nodokļu maksājumiem. Tas izraisa pamatotu nosodījumu un pretestību. Vissvarīgākie šajā stāstā tomēr ir taksometra pasažieri, un viņu komfortam nevajadzētu ciest," sacīja uzņēmuma pārstāvji.

"Mēs pat nevērtējam šā pasākuma pamatotību, jau pats jaunās nodevas formāts rada nepatīkamu precedentu. Tai pašā laikā, kad ierēdņi visos plašsaziņas līdzekļos pauž, ka nepieciešams uzņēmējdarbības atbalsts un jāsamazina birokrātiskais slogs, negaidīti tiek dots iemesls jaunām soda sankcijām. Ja varonīgie ierēdņi no LaIPA un AKKA/LAA priekšroku dotu uzņēmēja interesēm un ērtībām, tiem nesagādātu grūtības vienoties, ka samaksu par autoratlīdzību atrēķina no taksometra licences, pat ja licences cena tādejādi būtu jāpaaugstina par 9 latiem. Bet šādā gadījumā zustu iespēja piemērot soda sankcijas," uzsvēra A.Ignatjevs.

Taksometru uzņēmums Smile Taxi uztver esošo situāciju kā papildu pārbaudi gatavībai nākt pretim klientiem. Uzņēmuma vadība ir pārliecināta, ka jaunie noteikumi nedrīkst ietekmēt taksometra pasažieru ērtības.

(ziņa papildināta ar AKKA/LAA informāciju)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas