Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

papildināta (16:41) - Ozoliņš: LNT valdē turpmāk būs tikai MTG cilvēki

Zviedru mediju koncerns Modern Times Group (MTG) ir pieņēmis Konkurences padomes (KP) noteikumus un pabeidzis Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) pārņemšanu, teikts MTG paziņojumā masu medijiem."No šodienas MTG grupa pārņem LNT biznesa vadību un konsolidē tā finanšu rādītājus. LNT finanšu rādītāji tiks iekļauti grupas Baltijas bezmaksas televīzijas nozarē, kas tiek pieskaitīti "Baltijas, Čehijas un Bulgārijas" sadaļā MTG ceturkšņa finanšu atskaitē," teikts paziņojumā.

Darījuma summa netiek publiskota.MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš teica, ka lēmumu veikt darījumu saskaņā ar KP nosacījumiem pieņēmusi MTG valde Zviedrijā saskaņā ar MTG Baltijas un Latvijas TV3 vadības viedokli, ka darījums jāveic, jo cita starpā divas televīzijas ar divām administrācijām nevar izdzīvot mazajā Latvijas tirgū.Tuvākajā laikā abos uzņēmumos turpināsies "darbība kā parasti", K. Ozoliņš teica, taču perspektīvā notiks abu televīziju administrāciju konsolidācija (paturot neatkarīgas ziņu redakcijas) un sāksies daļas ražošanas darbību pārcelšana uz LNT telpām Rīgā, Elijas ielā, kur esot piemērotas studijas gan ziņu un informatīviem raidījumiem, gan lielāko šovu ražošanai. "Šovu ražošana būs vienā bāzē," viņš sacīja.LNT telpas arī atrodoties tuvāk "notikumu centram" nekā TV3 studijas Dzelzavas ielā, paskaidroja K. Ozoliņš. Vaicāts par populāro seriālu UgunsGrēks, K. Ozoliņš teica, ka to ražojot neatkarīgi producenti, kuriem pašiem jālemj, vai turpināt seriālu ierakstīt esošajās telpās, vai pārcelties, piemēram, uz Elijas ielu.LNT valdē turpmāk būs tikai MTG cilvēki, bet vienlaikus LNT būšot sabiedriska padome, kurā darbošoties gan zviedru koncerna, gan LNT pārstāvji.

"Mēs izlēmām, ka LNT pārņemšana ir vienīgais veids, kā atgriezties pie ilgtspējīga un rentabla reklāmas tirgus. Vēl ir jāveic izvērtēšana, lai saprastu, kas ir apvienojams, ko varam atstāt. Kā tas īsti ir, varēsim saprast vēlāk, bet tikai konsolidējot resursus iespējams atjaunot tirgu, kas pēdējos gados ir jūtami cietis," Dienai.lv norādīja K.Ozoliņš.

Abi kanāli - gan LNT, gan TV3 - saglabās savu līdzšinējo pozicionēšanās virzienu. "Tas ir, LNT paliks vairāk informatīvi izklaidējošs kanāls, kamēr TV3 būs vairāk izklaidējoši informatīvs kanāls. Abos ir spēcīgi ziņu kanāli, taču LNT plānojam to darbu vēl uzlabot un pozicionēties uz vecāka gadagājuma auditoriju, kas jau patlaban ir vairāk iecienījuši šo kanālu, savukārt TV3 vairāk pozicionējas uz ekonomiski aktīvo sabiedŗibas daļu," skaidroja K.Ozoliņš.

Televīzija savu darbu plāno gadu uz priekšu - produktu ražošana ir vai nu jau saplānota, vai jau sākta ražošana, tāpēc programmā  nekādas lielas pārmaiņas uzreiz nav gaidāmas. Ilgtermiņā jautājums būs vienīgi par ekonomisko pamatojumu un plānojumu.

"Pārņemot LNT, vēlamies nodrošināt, lai tas pilda savu pamatfunkciju un strādā, kā arī izvērtēsim, kā sinerģējami resursi, tajā skaitā apvienojami administratīvie, transporta un citi resursi. Varētu būt lemšana arī par fizisko sinerģiju, plānojot telpu izmantojumu, taču par to tiks lemts tuvāko 3-4 mēnešu laikā," portālam Diena.lv atzina K.Ozoliņš. Viņš arī norādīja, ka līdzšinējais LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis ir uzaicināts piedalīties LNT konsultatīvajā padomē, lai izmantotu viņa kopmpetenci un pieredzi. Šajā padomē būs arī citi MTG un LNT pārstāvji.

Jau ziņots, ka KP pieņēmusi lēmumu atļaut MTG iegādāties LNT. Darījumam izvirzīti vairāki papildus noteikumi, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei. Vienlaikus, lai nepieļautu, ka tirgus un tā normatīvā regulējuma izmaiņu dēļ apvienošanās nodara būtisku kaitējumu tirgum un patērētājiem, KP patur tiesības līdz 2017.gada beigām likt apvienošanās dalībniekiem daļu savu aktīvu pārdot.

Ar KP lēmumu noteikts, ka apvienošanās gadījumā programmām TV3 un LNT jābūt pieejamām bezmaksas apraidē vismaz līdz 2013.gada 31.decembrim, turklāt abām programmām jāsaglabā neatkarīgas un patstāvīgas ziņu raidījumu redakcijas, kā arī jāsaglabā ziņu raidījumu daudzums patlaban esošajā apjomā. Programmu redaktoriem amata aprakstā jābūt atsevišķi nostiprinātai redakcionālajai neatkarībai no mediju īpašnieka.

KP arī noteikusi, ka programmām LNT un TV3 vismaz 21% no raidlaika jāaizpilda ar oriģinālu, Latvijā veidotu saturu.

Attiecībā uz reklāmas tirgu apvienošanās dalībniekiem liegts paaugstināt reklāmas raidlaika cenas kanālos TV3, TV6 un 3+ vismaz līdz 2012.gada beigām, bet, ja līgums ar kādu reklāmdevēju ir spēkā ilgāk, tad līdz šī līguma termiņa beigām. Savukārt pēc 2012.gada reklāmas cenu drīkst palielināt ne vairāk kā par gada inflācijas koeficientu. Apvienošanās dalībnieki attiecībā pret reklāmdevējiem nedrīkst savas programmu pakas sasaistīt - tā, piemēram, ja reklāma tiek ievietota LNT programmu grupā, reklāmdevējam nedrīkst uzspiest šīs reklāmas ievietošanu arī citos MTG kanālos, tostarp Igaunijā un Lietuvā.

(pievienota 8.-11. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas