Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta (18:34) - NVA direktore atstādināta, jo aģentūras algu fondā veidojies deficīts

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica atstādināta no amata, jo aģentūras algu fondā šogad veidojies deficīts.

NVA 350 darbiniekiem šogad bijis plānots veikt algu samazinājumu 20-200 latu apmērā un, pat veicot šo samazinājumu, algu fondā varētu veidoties 188 000 latu deficīts, šodien preses brīfingā sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V). Viņa gan piebilda, ka NVA šo samazinājumu bija nosaukusi par "algu izlīdzināšanu". Plānotais algu samazinājums nebūtu skāris aģentūras pārvaldes darbiniekus, turklāt aptuveni 15 darbiniekiem bija plānots "niecīgs" algu pieaugums līdz astoņu latu apmērā.

Turklāt tā ir optimistiskā prognoze, ka darbinieku algu izmaksai šogad pietrūktu 188 000 latu, norādīja ministre.

Viņķele uzsvēra, ka šogad NVA algu fonds bija tādā pašā līmenī kā iepriekšējā gadā, līdz ar to neesot saprotams lēmums samazināt algas, kā arī nav skaidri iespējamā deficīta rašanās iemesli. Paševicai esot pieprasīta informācija un dažādi dokumenti, taču algu samazinājuma un deficīta iemesli netapa skaidri, tāpēc pieņemts lēmums ierosināt disciplinārlietu un uz tās laiku Paševicu atstādināt no amata, saglabājot darba algu.

Tāpat tiek atcelts arī lēmums samazināt NVA darbiniekiem algas, norādīja ministre.

Taujāta, vai Labklājības ministrija (LM) neuzdeva samazināt izmaksas, Viņķele atbildēja, ka visās valsts pārvaldes institūcijās iepriekšējos gados bija samazinātas administratīvās izmaksas, taču šo gadījumu "uz konsolidāciju vairs īsti nevar norakstīt".

"Vai mēs atradīsim kādu īpašu, patentēšanas vērtu metodi, kā NVA iepriekšējos gados [ar tādu pašu atalgojuma fondu] spējusi izmaksāt darbiniekiem algas, vai arī diemžēl būs jāsecina, ka finanšu pārvaldība nav bijusi adekvāta," sacīja ministre.

Savukārt NVA pārstāve Iveta Kancēna pastāstīja, ka pērn visiem NVA darbiniekiem bija jāņem piecu dienu bezalgas atvaļinājums, kā arī algas pārvaldes darbiniekiem bija samazinātas par 3%. Vairāk šo jautājumu Kancēna nekomentēja, un arī Paševica komentārus nesniegšot, jo respektē ministres lēmumu un darīs visu iespējamo, lai situāciju atrisinātu.

Arī Viņķele norādīja, ka atstādinātā NVA direktore apliecinājusi gatavību sadarboties un sniegt nepieciešamo informāciju. Patlaban LM plāno veikt finanšu auditu NVA, un disciplinārlietas rezultāti varētu būt zināmi pēc mēneša.

NVA direktores pienākumus šajā laikā pildīs līdzšinējā direktores vietniece Vivita Pūliņa. Viņa pilnībā varēs vadīt iestādi, taču īpaši nozīmīgus lēmumus, piemēram, strukturālās izmaiņas, noteiktus finanšu jautājumus viņai būs jāsaskaņo ar Viņķeli, žurnālistiem skaidroja LM juriskonsults Māris Knoks.

Šogad NVA darbinieku atalgojumam bija plānoti aptuveni 2,4 miljoni latu un vēl 554 000 latu - darba devēja obligātajām sociālās apdrošināšanas iemaksām. Kopumā NVA šogad ir 471 amata vieta un būtiski šīs skaits kopš pagājušā gada nav mainījies.

Savukārt neoficiālā informācija liecina, ka Paševica vairākkārt vērsusies pie labklājības ministres, lai rastu risinājumu zema atalgojuma problēmai NVA.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Dziedonis erkšķu krūmā
D
Nodarinātības valsts aģentūras darbinieki vēl ministrei izturību novest šo lietu līdz rezultātam, kas šajā gadījumā ir ļoti ilgi gaidīts, kā arī: 1) veikt auditu par Ārijas Brokas statusu, kura ir noformēta Personala vadības nodaļā kā juriskonsulte ar 1000.00 Ls lielu algu (iestādes majaslapā Brokas atalgojums tiek slēpts un netiek publiskots), viņa dod visai radošus uzdevumus kā Paševicai, tā jaunieceltajai pienākumu izpildītājai V.Pūliņai, kura kā finansiste nespēj saskaitīt naudu pašas vadītajā naudas sadales komisijā par Eiropas struktūrfondiem, kur tās locekļo jūtas kā Lasvegasas kazino (miljons turpu, miljons surpu), Broka neatsķir spēkā esošu no spēkā neesoša dokumenta tai pat laikā pārējie juriskonsulti aģentūra strādā nenormālos apstākļos un ritmā par pāris simts latiem, kas līdzinās katorgai un tuvojas Staļina gulaga režīmam, 2) vai šajā gadījumā pie šādiem pārkāpumiem nav jaātbild arī Labklājības ministrijas valsts sekretāram R.Beinarovičam, kurš pats pirms Paševicas šo iestādi vadīja un nenodrošināja kontroli, kas ir viņa tiešie kā iestādes vadītāja pienākumi, 3) tā ir iestāde, kurā Paševica, Pūliņa, Broka, Kalvāne, Krīvēna u.c. "ķolkas" jutās un jorpojām jūtas ka feodālas valsts īpašnieces ar moto: "Kā gribēšu, tā darīšu! Man nospļauties par likumu un to, kas tur rakstīts!" Tādas lietas BEZ valsts sekretāra Labklājības minsitrijā nav iespējamas, jo sile, no kuras ēd iespējams ir viena - Eiropas struktūrfondu projekti...4) kad tiks uzsakts audits par minēto fondu finansējuma izlietojuma likumību un lietderību, par Brokas ģimenes miljonu vērtiem projektiem, ko Sanita Broka( bijušā Izglītības un zinātnes ministra sieva un VIENLAIKUS Aģentūras Personāla nodaļas juriskonsultes Ārijas Brokas vedekla) saņem no Aģentūras par pakalpojumu sniegšanu konsultācijām bezdarbniekiem, KURAS NEVAR SASKAITĪT 9ne finansiāli, ne rezultatīvi), bet lati ripo...5) jā un vēl, varbūt kāds audita ietvaros arī pavērtēs KĀDĀ kabinētā SĒŽ Ārija Broka ar 1000.00 Ls lielu algu (ar kondicionieri un propelleri) un kādos pārējie STRĀDĀ par 300.00 UN 400.00 Ls, 6) par alkohola ietekmi uz iestādes vadītaju šoreiz neizteiksos....Kopā jauka iestāde 21.gadsimtā!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas