Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta (18:39) - Paševicu neatjaunos NVA direktores amatā

Administratīvā rajona tiesa pirmdien noraidīja Baibas Paševicas sūdzību par valdības rīkojumu atbrīvot viņu no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores amata.

B.Paševica aprīlī Administratīvā rajona tiesā iesniedza pieteikumu, lūdzot kā prettiesisku atcelt rīkojumu par atbrīvošanu no NVA direktores amata un atjaunot viņu šajā amatā.

Pirmdien tiesa B.Paševicas pieteikumu noraidīja. Līdz ar to apstrīdētais rīkojums atzīts par tiesisku, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme. Tiesas spriedumu 20 dienu laikā ir iespējams apstrīdēt apelācijas kārtībā Administratīvajā apgabaltiesā.

B. Paševica apstrīdēs tiesas noraidīto lūgumu atcelt viņas atbrīvošanu no NVA direktores amata un atjaunot viņu šajā amatā. B.Paševica sacīja, ka viņai jau tiesas procesa laikā bijušas aizdomas par šādu rezultātu un viņai šķietot, ka tiesnesim nebija vēlmes iedziļināties lietā: "Nekas, iesim uz priekšu". 

Paševicu valdība atbrīvoja no amata šā gada 13.martā, jo Labklājības ministrija (LM) bija atklājusi iztrūkumu NVA budžetā. Disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret B.Paševicu, tika secināts, ka viņa izdarījusi tiesību normu pārkāpumu, 2012.gada atalgojuma fondā uzņemoties budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedz noteiktos saistību maksimāli pieļaujamos apjomus.

29.maijā valdība NVA direktores amatā iecēla Inesi Kalvāni, kura iepriekš bija aģentūras Pakalpojumu departamenta direktore.

(pievienots B.Paševicas viedoklis)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas