Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Papildināta (19:13) - Ķuzis veic izmaiņas policijas augstākā līmeņa vadībā

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis pieņēmis lēmumu veikt  VP augstākā līmeņa vadības rotāciju. Pasākumu mērķis ir nodrošināt labākās prakses pārņemšanu sistēmas ietvaros un jaunu risinājumu ieviešanu, kā arī novērst ikdienas rutīnas veidošanos, portālu Diena.lv informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Lai īstenotu teorijas un prakses mijiedarbību, augsta līmeņa praktiķis, līdzšinējais Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis ar 2013. gada 25. martu tiek pārcelts Valsts policijas koledžas direktora amatā, savukārt, lai īstenotu praksē jaunākās zinātniskās un teorētiskās atziņas (koncepcijas), kas šobrīd ir aktuālas starptautiskajā policijas darba praksē, līdzšinējais Valsts policijas koledžas direktors Artis Velšs dienesta interesēs pārcelts Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.  

Savukārt, lai radītu iespēju vadot pēc smaguma un atbildības pakāpes līdzīga līmeņa struktūrvienības, integrētu jaunas idejas, kā arī efektīvi izmantotu uzkrāto profesionālo pieredzi, lai stiprinātu darba organizācijas un iekšējās kontroles sistēmas, ar 2013. gada 25. martu dienesta interesēs par Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku tiek iecelts līdzšinējais Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, savukārt Guntars Marķitāns – Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks – par Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku, jo viņa ilggadējā profesionālā pieredze sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā, kā arī nozīmīgu struktūrvienību vadīšanā stiprinās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi.  

Tāpat nākotnē plānots ieviest personāla rotācijas sistēmu viena reģiona ietvaros vai starp reģioniem, kas radīs iespēju izprast darba atšķirības  starp struktūrvienībām reģionu līmenī, kā arī līdzīgās nodaļās. 

 „Darbinieku rotācijas princips ir viens no efektīvākajiem instrumentiem, lai uzlabotu Valsts policijas struktūrvienību darbības efektivitāti un caurskatāmību. Apzinoties to, ka līdz koncepcijas pieņemšanai un ieviešanai vēl ir ilgs laiks, apsveicama ir Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža iniciatīva veikt atsevišķu augstākā vadības līmeņa darbinieku rotāciju,” norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Ministrs uzskata, ka šāda prakse ļaus īstenot un arī novērst ikdienas rutīnas veidošanos un nodrošinās caurskatāmu un efektīvu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu.

Papildināta ar iekšlietu ministra viedokli pēdējās divās rindkopās! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas