Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

papildināta (20:46) - Zaharjins ievietots slimnīcā sirds problēmu dēļ

Uzņēmuma Liepājas metalurgs (LM) lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins ievietots slimnīcā. Sarunā ar laikrakstu  Diena S.Zaharjins atzina, ka viņš nevar nosaukt precīzu diagnozi, kādēļ atrodas ārstniecības iestādē, bet "tas ir saistīts ar sirdi".

LM sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece liepajniekiem.lv apstiprināja, ka kopš ceturtdienas, 16.maija, rīta S.Zaharjins ārstējas Liepājas Reģionālajā slimnīcā. Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase minēto informāciju ne apstiprināja, ne noliedza.

Uz jautājumu, kādēļ viņš atrodas slimnīcā, S.Zaharjins sacīja: "Tas notika nākošajā dienā pēc kratīšanām, kas tika veiktas uzņēmuma vadības darba un dzīves vietās. Tajā skaitā pie manis. Manā mājā un vasarnīcā ārpus pilsētas. Arī darba kabinetā. Nākošajā dienā es nonācu slimnīcā."

Jautāts, kāda ir diagnoze, LM lielākais akcionārs norādīja: "Profesionālā valodā un precīzi jums to labāk pateiks mans ārstējošais ārsts, bet tas ir saistīts ar sirdi."

Jau ziņots, ka kriminālprocesa gaitā, kas sākts saistībā ar iespējamu LM vadības noziedzīgu rīcību, Valsts policija (VP) šonedēļ veikusi 14 kratīšanas. Kratīšanas ir veiktas uzņēmuma akcionāru un amatpersonu dzīves un darba vietās, bet citos uzņēmumos kratīšanas nav veiktas. Kratīšanas veiktas Rīgā, Liepājā un Jūrmalā.

Pagaidām kriminālprocesā nevienai personai nav piemērots aizdomās turētā statuss, nav arī neviena aizturētā, taču cilvēki tiek pratināti.

Uz Dienas jautājumu, vai akcionāram ir skaidra situācija, kādēļ ekonomiskā policija veica kratīšanu viņa mājās, S.Zaharjins sacīja, ka "uzņēmuma vadībā visiem mums tas ir absolūti nesaprotami". "Kad pagājušā gada septembrī tika uzsākta kriminālizmeklēšana un uzņēmumā ieradās Ekonomikas policijas izmeklētāji, mēs pēc viņu pieprasījuma sniedzām absolūti visu viņu pieprasīto informāciju pilnā apjomā. Pēc tam uz nopratināšanu Rīgā tika saukta uzņēmuma vadība, ieskaitot galveno ekonomistu, galveno grāmatvedi, sagādes un mārketinga daļu priekšniekus, citus speciālistus. Pēdējais šā gada 3. janvārī uz nopratināšanu bija izsaukts uzņēmuma direktors. Visi, kas tika izsaukti uz nopratināšanām, uz tām ieradās un sniedza informāciju," atminas S.Zaharjins.

Viņš atceras, ka no 3. janvāra līdz 14. maijam nekādus papildu jautājumus un informāciju Ekonomikas policija nepieprasīja. "Tāpēc tas, kas notika 14.maijā, nevienam no mums absolūti nav saprotams. Mēs neviens nekur nebraucam ārā no valsts, mēs turpinām strādāt rūpnīcā. Rūpnīcā ir ļoti smaga situācija, kas turpinās no pagājušā gada. Tā neradās vakar, tā neradās šodien, tā neradās divus mēnešus atpakaļ. Tā radās pagājušajā gadā," uzsvēra S.Zaharjins.

Intervijā Dienai akcionārs uzsvēra, ka "pats galvenais, kas ir netaisnīgi attīcībā pret Liepājas metalurgu, ir tas, ka šodien ne ar vienu vārdu netiek pieminēta tā krīze, burtiski nozares sabrukums, kas ir noticis visā Eiropas metalurģijas sektorā". "It kā tā nebūtu. It kā būtu kaut kādas vietējas Liepājas metalurga problēmas, it kā nozares krīzes visā pasaulē nebūtu, it kā tas nebūtu ar to saistīts. Vai tiešām kaut vienā valstī, kur pastāv metalurģijas nozare, to valdības tāpat attiecas pret šo valstu metalurģijas uzņēmumiem kā Latvijas valstī? Vai tiešām tādus valsts ierēdņu komentārus par savām metalurģijas rūpnīcām dzird citās valstīs? Vai tiešām ekonomikas un finanšu ministrs Vācijā tā runā ar uzņēmuma Thyssenkrupp vadību, kurš pagājušajā gadā cieta 4,7 miljardus dolāru lielus zaudējumus, vai tā, kāds runā ar ArcelorMittal vadību, kas cieta 3,7 miljardus lielus zaudējumus, vai tā kāds runā Mitchell vadību? Tāpēc šāda attieksme pret Liepājas metalurgu ir vienkārši netaisnīga. Un man ir jautājumi daudziem, tiešām daudziem…" sacīja LM akcionārs.

Ekskluzīvu interviju ar S.Zaharjinu lasiet laikraksta Diena pirmdienas numurā!




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas