Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta (21:37) - Rīgas Jauno ebreju kapos, iespējams, sašauta kapličas ēkas vitrāža

Naktī no 26.jūnija uz 27.jūniju nenoskaidrotas personas ir nopietni bojājušas Rīgas Jauno ebreju kapu kapličas ēkas vitrāžu, nodarot tai nopietnu kaitējumu. Pēc kapu darbinieku uzskatiem, šādi bojājumi varētu tikt izdarīti šāvienu rezultātā. Šādu iespējamību pieļauj arī Valsts policijas darbinieki, portālu Diena.lv informē Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes izpilddirektore Gita Umanovska.

"Ebreju kapos notikušais incidents izraisa mūsos nopietnas bažas. Mēs ļoti ceram, ka šo darbību izmeklēšana būs ātra un objektīva, tās būs attiecīgi klasificētas, un Latvijas ebreju kopiena saņems pilnu informāciju par izmeklēšanas rezultātiem," norāda G.Umanovska.

Viņa arī aicina žurnālistus un politiķus būt atturētiem un korektiem, apspriežot jautājumus, kuros ir iesaistītas dažādas nacionālās kopienas. "Kā rāda dzīve, publiski paužot savu viedokli emocionālā un neapdomātā veidā, viegli var izprovocēt tos, kas dažādu iemeslu dēļ - idejisku vai medicīnisku - reaģē neadekvātā un sabiedrībai nepieņemamā veidā. No vienas puses, šādi incidenti apdraud sabiedrisko kārtību, no otras - kaitē valsts imidžam starptautiskajā līmenī".

Valsts policijas pārstāvis Tosm Sadovskis portālu Diena.lv informēja, ka policijā ir saņemts iesniegums un sākts kriminālprocess par tīšu mantas bojāšanu. T.Sadovskis arī piebilda, ka uz kapličas vitrāžu nav šauts, bet gan tīši mests ar akmeņiem.

(pievienots Valsts policijas komentārs pēdējā rindkopā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas