Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

papildināta (21:43) - Baumām par Swedbank bankrotu nav pamata

Sociālajos tīklos svētdienas pēcpusdienā aktivizējās dažādi profili, kas izplata baumas par Swedbankas bankrotu. Swedbank gan jebkādas baumas noraida un norāda, ka bankomāti strādā kā ierasts un arī bankas "mātes valstī" nekādas problēmas banku darbībā neesot.

"Jā, šobrīd vērojām, ka interneta vidē un filiālēs cilvēki sāka jautāt par dažāda veida baumām, ne tikai nepatiesām, bet arī visai absurdām - ka banka nestrādājot Igaunijā, ka Zviedrijā nestrādājot bankomāti - kas bija vienkārši meli," situāciju skaidro Swedbank vadītājs Latvijā Māris Mančinskis. Viņš norāda, ka banka rēķinās, ka jebkuras tenkas par finanšu tirgu un bankām cilvēki šobrīd uztver īpaši emocionāli, jo uztveri ietekmē gan nesenā Krājbankas slēgšana, gan satraucošu virsrakstu plūsma par Eiropu un eiro zonu.

"Viss, ko paši varam darīt, ir turpināt darbu, jo paziņojumi nestrādā - strādā tikai tas, ka cilvēki redz, ka pildām savus pakalpojumus. Šā iemesla dēļ patlaban mobilizēti visi cilvēki, kas apkalpo bankomātus, lai tie visu laiku būtu papildināti. Līdz ar to šodien cilvēki var izņemt naudu, bet rīt, redzot, ka viss strādā kā ierasts, nākt uz filiālēm, lai to atkal noguldītu," stāsta Swedbank pārstāve Kristīne Jakubovska.

Viņa skaidro, ka ir saprotams cilvēku uztraukums un sakāpinātās emocijas pēc Krājbankas gadījuma, tādēļ arī maksimums divus stundu laikā bankas darbinieki centīsies nodrošināt, lai tajos bankomātos, kur nauda beigusies, tā tiktu atkal piegādāta. "Mums jau ir pieredze pēc krājbankas krīzes, kad arī mūsu darbinieki bija spiesti strādāt pastiprinātā režīmā un darām to arī patlaban." Arī M. Mančinskis apstiprina, ka ja kādā bankomātā izbeigsies nauda, pāris stundu laikā tas tiks piepildīts.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja vietas izpildītājs Jānis Brazovskis norādījis, ka bankas un komisija ir par to informēta, bet norāda, ka šādām baumām pamata nav. "Esam vērsušies tiesībsargājošās iestādēs, lai likumā noteiktajā kārtībā sauktu pie atbildības baumu izplatītājus. Man nav pamata teikt Latvijas iedzīvotājiem, ka kāda banka Latvijā šobrīd nevarētu sniegt finanšu pakalpojumus," viņš skaidroja LNT ziņu pārraidē.

Kā novēroja portāls Diena.lv, pie Miera un Brīvības ielas Swedbank bankomāta svētdienas vakarā veidojās aptuveni 100 cilvēku gara rinda. Rindas veidojas arī pie citu banku bankomātiem, jo dažos Swedbank automātos esot izņemta visa nauda un Swedbank darbinieki nespēj tik operatīvi atjaunot naudas plūsmu.  

Baumu iespaidā klientu aktivitāte ir lielāka nekā parasti svētdienas vakaros, tāpēc Swedbank pastiprināti monitorē situāciju bankomātos, lai tie nepārtraukti būtu piepildīti, portālam Diena.lv atzina bankas pārstāvji.

Arī lauku rajonos cilvēki ir manāmi satraukti un pie bankomātiem veido rindas, portālam Diena.lv atzina vairāki ārpus Rīgas dzīvojošie.

 (Papildināts ar attēlu no Pulkveža Brieža un Elizabetes ielas krustojuma)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas