Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - "Beverīnas" vrakā atrod nenostiprinātus vara kabeļa ruļļus

Sestdien Jūras spēku flotiles mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēju komanda turpināja meklēšanu zem ūdens, apsekojot visas vētrā nogrimušā kuģa "Beverīna" telpas, un sešu apkalpes locekļu mirstīgās atliekas neatrada, Dienu informēja Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis Normunds Stafeckis.Pirms iekļūšanas mašīntelpā un kravas telpā ūdenslīdēji attīrīja to ieejas no abās telpās izmētātajiem priekšmetiem.

Apskatot kuģa kravas telpu, ūdenslīdēji konstatēja tajā vara kabeļa ruļļus, kas, vizuāli apskatot, nebija nostiprināti un visi atrodas kuģa vienā - kreisajā - pusē. Iespējams, vara kabeļa ruļļu svara dēļ kuģa aizmugurējā daļa, kur atrodas šī telpa, ir iegrimusi gruntī aptuveni divu metru dziļumā. Kā _Dienai _norādīja N. Stafeckis, ne NBS spriest par kravas izcelsmi un to likumību - tas esot tiesībsargājošo iestāžu uzdevums, kuriem informācija nodota.

Nenostiprinātos kabeļa ruļļus kā iespējamo avārijas iemeslu pieļauj Latvijas Jūras administrācijas Avāriju izmeklēšanas nodaļas vecākais inspektors Staņislavs Čakšs. "Iespējams, kuģa šūpošanā laikā radās sānslīde, krava noslīdēja uz vienu pusi un tāpēc "Beverīna" apgāzās. Metāla kravas ir ļoti nopietni jānostiprina, lai kuģim nerastos sānslīde, kas ir pats bīstamākais, kas var notikt," aģentūrai BNS pauda Čakšs.

Atkārtotā kuģa vraka apskate liecina, ka zvejnieki, iespējams, pašu spēkiem ir centušies nolaist plostu, par ko liecina pie kuģa reliņiem piesietā plosta tauva. Dzelmē redzams, ka kuģa masts piespiedis plostu, kas, vizuāli apskatot, izskatās sadragāts.

Nogrimušā kuģa "Beverīna" apkalpes meklēšana zem ūdens, kuru šodien veica deviņi ūdenslīdēji, šodien ir pabeigta. Par turpmakajām darbībām un nepieciešamajiem pasākumiem turpmāk lems izmeklēšanas komisija.


(Papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Par "Beverīnas" nogrimšanu uzpeld jaunas, savstarpēji konfliktējošas detaļas


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas