Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta - Draugiem TV pagaidām ar lielajām televīzijām nekonkurēs

Retranslācijas atļauju trešdien saņēmusi sociālā portāla draugiem.lv veidotā televīzija Draugiem TV, kas, pēc tās veidotāju vārdiem, būs neredzēts un jauns televīzijas skatīšanās veids. _Draugiem TV _sevi pieteikusi kā interneta televīzijas platformu, kurā tiks pārraidīts plaša spektra saturs – gan vietējā ražojuma, gan ārzemju.

Pie šādas idejas Draugiem TV veidotāji nonākuši, jo tirgū nav redzējuši līdzīgus televīzijas skatīšanās piedāvājums, portālam Diena.lv atzina draugiem.lv sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Palkavnieks.

"Draugiem TV būs televīzijas platforma ar daudz un dažādām sociālo mediju iespējām. Līdz šim ierasts pasīvi skatīties televīziju, bet mēs esam radījuši iespēju skatīties un savstarpēji arī komunicēt ar citiem platformas lietotājiem," sacīja J.Palkavnieks.

Jaunizveidotās televīzijas veidotāji sākotnēji nedomā konkurēt ar lielajām televīzijām, jo Draugiem TV nebūs televīzijas kanāls tā klasiskajā izpratnē. Arī TV3 Latvia ģenerāldirektore Baiba Zūzena portālam Diena.lv norādīja, ka tuvāko gadu laikā interneta televīzijas platformas visticamāk nekļūs par nopietnu konkurentu lielajiem televīzijas kanāliem. B.Zūzenai ir grūti prognozēt arī jaunizveidotās televīzijas platformas iespējamos panākumus, jo šobrīd trūkst informācijas, kādu tieši televīzijas biznesa modeli Draugiem TV veidotāji ir ieplānojuši.

"Gribu uzsvērt, ka, lai arī uz digitālajām tehnoloģijām balstītās izplatīšanas platformas attīstās strauji, vietēji veidots saturs ir tas, ko meklē un vietēji veidotos televīzijas kanālos arī atrod Latvijas skatītājs," norādīja B.Zūzena.

Latvijas televīzijas (LTV) interneta portālu direktors Gatis Madžiņš norādīja, ka šāds projekts būs tiešs konkurents tādiem kabeļoperatoriem kā Lattelecom un IZZI, tomēr tas nespēs konkurēt ar LTV vai citām lielajām televīzijām. "Gluži otrādi, Draugiem TV ar LTV vēlas partnerattiecības," norādīja G.Madžiņš.

Par to, ka televīzijas un interneta sinerģija strādā lieliski, liecina LNT veidotā Latvijas Mūzikas kanāla, kā arī TV3 interneta portāla tv3.play panākumi. Kā uzskata LNT preses pārstāve Ingūna Sermole, katra lielā TV kompānija vēlas spēcīgu portālu un, katrs spēcīgs interneta portāls savu televīziju, tādēļ šo soli sper arī draugiem.lv. "Katrā ziņā noteicošais faktors jebkura televīzijas kanāla veiksmei ir saturs," atzina I.Sermole.

Savukārt Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča portālam Diena.lv uzsvēra, ka tirgū, parādoties jaunam dalībiekam, tas liek ikvienam konkurentam sasparoties un domāt inovatīvākās kategorijās. "Mēs noteikti ar interesi vērosim konkurenta aktivitātes," piebilda K.Gabriloviča.

Lattelecom komercdirektore norādīja, ka "Lattelecom gan arī līdz šim ir bijis pietiekami inovatīvs televīzijas pakalpojumu tirgū", pirmie ieviešot Interaktīvo TV un interneta televīziju.

Lattelecom pārstāve atgādināja, ka televīzijas pakalpojumu tirgū ir līderis Latvijā - katra ceturtā mājsaimniecība lieto kādu no Lattelecom televīzijas pakalpojumiem.

"Mēs veicam ļoti nozīmīgas investīcijas, lai nodrošinātu pakalpojumu kvalitāti, saturu un interaktivitāti, jautājums, vai draugiem.lv spēs piesaistīt tāda apjoma investīcijas, lai nodrošinātu pakalpojuma kvalitatīvu attīstību, taču katrā ziņā novēlu kolēģiem veiksmi,” domā K.Gabriloviča.

Viņa arī norādīja, ka Draugiem TV parādīšanās noteikti veicinās pieprasījumu pēc arvien ātrāka fiksētā interneta, par ko Lattelecom varot tikai priecāties, jo "mobilais internets šādu pakalpojumu īsti kvalitatīvi nodrošināt nespēs".

(ziņa papildināta ar Kerli Gabrilovičas viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas