Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta - Lasītāji stāsta, kā iedzīvotājus ietekmē Latvijas Krājbankas darbības apturēšana

"Pilnībā, vīra vecākiem ir noguldījumi bankā."
Lasītāji pēc Dienas aicinājuma dalās savā pieredzē par to, kā viņus, viņu tuviniekus, draugus vai paziņas ietekmē Latvijas Krājbankas darbības apturēšana.

"Opītis (82 gadi) dzer sirdsdrapes - visi viņa iekrājumi un pensija palikusi bankā. Viņš kaut kā vienmēr naivi paļāvās uz skaisto nosaukumu - Latvijas Krājbanka. Nezināja, ka tā ir Lietuvas krājbanka. Cik viņš tur iekrājis, nezinām (nesaka), bet varētu būt daži tūkstoši."

"Izņēmu visu naudu tūlīt pēc notikumiem Lietuvā. Dodos atvērt kontu citā bankā."

"Nav naudas pat pārtikas iegādei..."

"Koknesē ir tikai 1 bankas automāts - šai bankai. Nākamais tuvākais 20 km. Ņemot vērā augstās degvielas izmaksas - zūd jēga turēt naudu uz kartes."

"Man Latvijas Krājbankā ir reģistrētas par sertifikātiem iegūtās Ventspils Naftas un Latvijas gāzes akcijas. Interesanti, kas notiks ar tām?"

"Mana mazā aldziņa, ar kuru man jāiztiek vēl divas nedēļas, palika tur. Citu uzkrājumu un ienākumu nav."

"Pilnīgī vienalga, riebjas uzraudzības dienestu darbība un tas, ja valsts nacionalizēs vai glābs banku, tas ir nepieļaujami."

"Man bija visa bērnu nauda bankā. Šis viss ir marazms. Nekaunība! Kurš uzņemsies atbildību?"

"Ietekmē tā, ka man beidzot tiešām šīs valsts "gaišās, gudrās, neaizstājamās" galvas sāk patiešām tracināt. Cik var neko nezināt, neko nedarīt?"

"Jāmaina algas konts, jāatjauno kredītkartes un internetpieeja citās bankās, jāmaina paradumi vairāk lietot skaidro naudu."

"No Parex FKTK atļāva visiem nerezidentiem nedēļas laikā izņemt savus noguldījumus. Šajā gadījumā ar LKB - FKTK aptur pat 10 latu izņemšanu un ikdienas operācijas veikt aizliedz. FKTK rīcība nav konsekventa un godīga, Parex gadījumā droši vien FKTK ir saņēmuši kādu atlīdzību par depozītu izņemšanu."

"Omītei bankā ir noguldījums. Jācer, ka cilvēks nesakreņķēsies un viss iekrātais nebūs pēc tam jātērē veselībai."

"Manai vecmammai uz LKB kontu tiek pārskaitīta pensija. Tāpat LKB atrodas visi viņas uzkrājumi, kas sūri (tikai no pensijas) tika veikti, pēc pirmā lielā zaudējuma BB gadījumā. Arī manai māsai - skolotājai, LKB ir algas konts. Manuprāt, liela daļa LKB klientu ir sabiedrības neaizsargātākie slāņi, tādēļ valstij šajā gadījumā, vairāk nekā citkārt, būtu jāparāda, ka tā spēj aizsargāt savu iedzīvotāju tiesības."

"Es esmu izmisumā, jo pensiju vakar neizņēmu (izmaksu datumā) šodien vairs nedabūju, ko darīt tālāk nezinu, citu līdzekļu nav." 

"Labi, ka naudiņas sadalītas pa dažādām bankām - nepaliku ar pliku dupsi. Bet zaudējums vienalga jūtams. Un tagad sarkstot jāskatās sencīšiem acīs, ka "mācīju" gudri dzīvot un naudu turēt bankā." 

"Šodien vakariņām vēl kaut ko sagrabināsim, bet ko lai rīt bērniem dodu brokastīs? Kā, lai izskaidroju viņiem, kur palikusi mana alga? Sirds sāp tik ļoti..." 

"Kopš Parex kraha savus uzkrājumus bankā vairs neturu, jo, pirmkārt, nav ticības banku sistēmai kā tādai un, otrkārt, noguldijuma % ir smieklīgi zemi - negribu, ka ar manu kapitālu bankas vairo savu kapitālu." 

"Mazs latvieša prieciņš, zinot, ka ar šo banku saistīts par LV oligarhu dēvētais A.Lembergs." 

"Visa mana nauda ir LKB, nav iespēju nedz atgūt savus līdzekļus, nedz nomaksāt tekošos rēķinus, nedz arī jebkāda cita darbība." 

"Tā ir mana un vīra darbavieta un visu noguldījumu atrašanās vieta. Skats uz nākotni pelēks kā ainava aiz loga." 

"Neietekmē un pat neuztrauc, jo zinu, ka līdz pat 100 000 ar garantiju saņemšu no valsts atpakaļ! ja neesat miljonāri, tad neuztraucieties."

"Nevaru samaksāt par telefonu un komunālos."

"Man tur  daudz naudas nebija,bet rīt došos uz Hipotēku banku atvērt kontu un pāradresēšus visus ieņēmumus uz valsts banku Hipotēku banku.Nākotnē centīšos nepieļaut Dombrovskim pārdot manu naudu Hipotēku bankā. Man tiešām ir vienaldzīgi,ka premjera ģimenei ir pusotru miljonu liels parāds Hipotēku bankai. Tādēl nav jācieš valsts iedzīvotājiem." 

"Nekā! Nav naudas, nav problēmu!" 

"Nekad neesmu sapratusi, kāpēc Rīgas Dome tur naudu dažādās vietās - piemēram, Izglītības departaments tur kādā skandināvu bankā, bet cita institūcija - vairāk kā 10 miljonus latu pazaudējusi Latvijas Krājbankā. Man šī Ušakova noziedzīgā nolaidība būs jāsamaksā no saviem nodokļiem, kad valstij būs jāatmaksā sindicētais aizdevums no Eiropas Komisijas un SVF. Pašai klājas bēdīgi - bankā esošie privatizācijas sertifikāti bija pēdējais glābšanas riņķis, lai sagaidītu Jauno gadu. Un te es nedomāju tikai bērniņiem dāvanas. Biju plānojusi otrdien pārdot sertifikātus (30 gab.), lai varētu samaksāt par dzīvokli, kā arī rast iespēju nopirkt kādu pārtiku novembrī un decembrī. Šobrīd ir skaidrs - par dzīvokli palikšu parādā, janvārī gaida izlikšana. Taču kā bērniņam ieskaidrot, ka uz skolu nedrīkst iet, jo mājās nav ko ēst un var pakrist? Paldies Solvitai Āboltiņai, kas visus mierināja, ka viss kārtībā!"

"Vakar iztērēju pēdējos 10 latus ( norēķinājos ar karti) par pārtiku, šodien aizgāju uz citu banku, atvēru jaunu kontu, nosūtīju konta Nr. darba vietai avansa izmaksai." 

Paliku vispār bez naudas, pat ieskaitītās algas. Krajbankā bija visi mani konti, t.sk., arī depozītnoguldījums, izdzirdot ziņas apraudājos par savu stulbumu, jo nojausma, ka vajadzētu izņemt naudu bija tiklīdz izdzirdēju par lietuvas bankas problēmām." 

"Vakar vakarā no sava Krājbankas konta vēl it kā paspēju pārskaitīt 1000 latu uz dēla kontu, parādījās uzraksts "akceptēts", bet tūlīt pēc tam vairs nevarēja piekļūt online- bankai.Dēla kontā šodien naudas nav, es redzēt nevaru, kas ir manā Krājbankas kontā. Bail, ka nauda kaut kur pa vidu būs pazudusi. Vismaz ļautu cilvēkiem internetā apskatīties kontu stāvokli."

"Patlaban nekā, jo man ir 3 citu banku kartes, un depozīts Hipotēku bankā :) Neglabājiet visu naudu vienuviet!"

"Morāli un emocionāli. Šī valsts ir bankrotējusi. Uzticības kredīts - nulle. Ja var šādi apčakarēt valsti, pašvaldības, pensionārus, soc. pabalstu saņēmējus, studentus - nav nekā svēta. Krūmanei jāatkāpjas ar negodu." 

"Nu forši! LK palika 4000 latu, kas bija iekrāti mājas remontam. Kā norēķināšos ar celtniekiem?" 

"Esmu izmisumā!" 

"Rīt iešu uz citu banku kopā ar omīti, taisīšu jaunu kontu, lai pensija atnāktu decmbrī un  varētu dzīvot.Pašai ar brāli ir Latvijas Gāzes akcijas, saņemam devidentus Krājbankā,ko tagad ar to darīt? Kā risināt šo jautājumu?"

"Vienīgie mazie iekrājumi, kas bija, palika šajā bankā. Cerība mirst pēdējā..." 

"BET NAUDA TAčU NEESOT DZīVē GALVENAIS .." 

"Paldies, Dievam mūsu ģimeni tas neskar!" 

"Krājbankā ieguldīti mana fondētā pensija. Kas notiks ar to?" 

"Loti nepatīkami, kas kārtējo reizi parāda nedrošo situāciju Latvijas bankās, parāda kārtējo reizi, ka krievi ir zagļi, viņiem uzticēties nevar. Tas pats bija ar Parex.Šajā valstī izdodas  bez riska piepildīt tikai privātpersonu kabatas, bet tikko ir runa par valsti, tā ir zaudējumi miljonos un miljardos - mūsu, cilvēku ienākumu zaudējumi." 

"Kāpēc nevar ļaut apskatīt online banku?!?" 

"Vēl nepārdotie sertifikāti atradās Krājbankā. Naudu nevajadzēja, tāpēc nesteidzos tos mainīt. Turēju tos kā rezervi."

Sūti Dienai arī savu stāstu un viedokli! Sākumlapā uzmeklē sarkano logu, ieraksti vēstījumu un nospied pogu "Nosūtīt ziņu".

(pievienotas 2.pēdējās rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas