Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Līvānos pēc sporta stundas nomirst 4.klases skolēns

Šodien pēc sporta nodarbībām skolā nomiris kāds Līvānu 1.vidusskolas 4.klases skolēns, aģentūru LETA informēja Līvānu 1.vidusskolas direktore Maija Skudre.

Kā pastāstīja Skudre, pēc fizkultūras nodarbībām pirms plkst.11 zēns esot savam klasesbiedram sacījis, ka viņš jūtoties slikti un tāpēc piesēdīs uz kāpnēm. Pēc kāda brīža zēnu saļimušu uz kāpnēm ieraudzīja kāda skolotāja.

"Lai gan neatliekamā medicīniskā palīdzība ieradās ļoti ātri, zēna dzīvību vairs neizdevās glābt. Viņš nomira skolotājas rokās," sacīja Skudre.

Līvānu 1.vidusskolas direktore pastāstīja, ka trīs iepriekšējos mācību gadus zēns bija atbrīvots no sporta nodarbību apmeklēšanas.

"Atbrīvošanas no sporta nodarbībām iemesls, iespējams, bija iedzimta sirdskaite, bet pašlaik es varu arī kļūdīties un zēna mātei par iespējamajiem nāves cēloņiem arī šodien neprasīju. Šodien klasei, kurā mācījās zēns, bija pirmā fizkultūras stunda. Šogad no tām viņš nebija atbrīvots," sacīja skolas direktore un piebilda, ka notikušais ir šokējis visu skolu - gan pedagogus, gan skolēnus.

10.septembrī, mācības Līvānu 1.vidusskolā notiks, un ar 4.klasi tuvākajā laikā sāks strādāt psihologs.

Avīze Diena cetrutdien vēsta, ka šogad nekādu ģimenes ārsta zīmi vecāki iesnieguši nebija. "Varbūt vēl nepaspēja, jo trešdien šajā klasēs bija tikai pirmā sporta stunda, kuru vada klases audzinātāja. Bija ļoti silts laiks, nodarbība notika mazajā sporta laukumā, bērni skrēja pa apli, vingroja kā parasti." Līvānu 1.vidusskolā puisēns mācījies tikai pēdējos gadus, jo ģimene pārcēlusies no Rēzeknes, tā nav bijusi sociāli nelabvēlīga.

Dienas aptaujātie sākumskolas klašu audzinātāji un skolēnu vecāki atzina, ka skolā no vecākiem vairs netiekot pieprasīts ik gadu iesniegt ģimenes ārsta izziņu par skolēna veselību. Nautrēnu ģimenes ārste Ināra Oļševska paskaidroja, ka katram skolas vecuma bērnam ik vasaru jāiziet ģimenes ārsta apskate, sevišķi tiem, kuriem ir veselības problēmas un vajadzīgs atbrīvojums no sporta nodarbībām, tomēr tā ir pašu vecāku atbildība par savu bērnu.

(papildināta ar divām pēdējām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas