Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Ludzā vienas dienas laikā nošaujas divi atvaļināti policisti

Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) uzskata, ka par notikušo traģēdiju Ludzā jāuzņemas iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), jo nav spējusi atrast laiku tikties ar bijušajiem darbiniekiem, kurus skāra iekšlietu sistēmā veiktā reorganizācija un bija atvaļināti no dienesta, lai viņus uzklausītu, noskaidrotu problēmas, sniegtu padomus, meklētu risinājumus.

NPA izsaka dziļu līdzjūtību 11.oktobrī Ludzā bojā gājušo bijušo Valsts policijas darbinieku Jāņa Matisāna un Stepana Lobina ģimenēm, tuviniekiem un kolēģiem, raksta NPA priekšsēdētājs Armands Augustāns. NPA ne reizi vien norādījusi, ka Iekšlietu ministrijas vadība un ministri ir vienaldzīgi pret bijušajiem darbiniekiem, nespēj tiem pateikties par nokalpoto valsts labā darbu. Faktiski jākonstatē, ka vairākums bijušo iekšlietu sistēmas darbinieki ir pamesti likteņa varā, uzskata NPA.NPA arī norāda, ka līdz pat šodienai iekšlietu ministre L.Mūrniece nespēja atrast laiku tikties ar arodbiedrībām pirms 2010.gada budžeta sagatavošanas, kaut gan šāds ierosinājums arodbiedrības izteica un arī parakstīja sadarbības līgumu.

Jau ziņots, ka svētdien Ludzā nošāvušies divi atvaļināti policisti, aģentūrai LETA apstiprināja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Traģiskās pašnāvības notikušas ar dažu stundu intervālu - pa dienu un vakarā. Sīkāku ziņu par pašnāvību apstākļiem un iespējamajiem iemesliem Mūrnieces rīcībā vēl nav.

Ministres rīcībā pagaidām nav arī informācijas, kad un kāpēc bojā gājušie policisti atvaļināti.

Politiķe ir uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam veikt pārbaudi par traģēdiju apstākļiem.

(papildināta ar NPA viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas