Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta - NEPLP locekļi algās saņem no 400 līdz pat 670 latiem

"Lai padomē būtu patiešām kvalificēti cilvēki, tad par to ir godīgi jāsamaksā. Tas ir kauns un negods, ka cilvēki grib strādāt, bet algas dēļ atsakās nākt un pauž, ka viņus izsmies par tik mazu algu," otrdien sacīja Ā.Kleckins.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sešu locekļu darba samaksas apmērs šā gada septembrī robežojies no 418 līdz pat 670 latiem. Tomēr padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins otrdien pauda – lai turpmāk padomē strādātu augstākās raudzes profesionāļi, nepieciešams palielināt padomes locekļu algas. 

Saskaņā ar NEPLP mājas lapā pieejamo informāciju, Ā.Kleckins septembrī saņēmis 670 latus, savukārt padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece - 448 latus. Pārējo padomes locekļu – Dzintras Gekas, Imanta Skrastiņa, Ingrīdas Brigitas Strodas algas bijušas ap 420 latiem. 

Ā.Kleckina amatpersonas deklarācijā par 2010. gadu norādīts, ka padomes priekšsēdētājs saņēmis 4883 latu lielu algu no Latvijas Universitātes, vairāk nekā 11 tūkstošu latu lielu algu par darbu NEPLP, kā arī pensiju 2614 latu apmērā. 

Savukārt D.Buceniece pērn saņēmusi algu par darbu NEPLP gandrīz 12 000 latu apmērā, kā arī pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras 192 latu apmērā. 

Padomes loceklis Imants Skrastiņš tajā pašā gadā padomē nopelnījis 7338 latus, kā arī saņēmis pensiju 3144 latu apmērā. Viņam bijuši arī nelieli papildus ienākumi, piemēram, no Latvijas Profesionālo aktieru apvienības un Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības. Arī Dz.Geka saņēmusi ap 7000 latu lielu algu un guvusi nelielus papildus ienākumus, piemēram, dažādus honorārus. Sergejs Kārītis algu saņēmis tikai no NEPLP. 

Diena jau ziņoja, ka Ā.Kleckins Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē otrdien norādīja, ka nepieciešams palielināt NEPLP locekļu skaitu, palielinot to vismaz līdz septiņiem pašreizējo piecu vietā. 

Viņš piebilda, ka pašlaik NEPLP locekļa atalgojums ir pielīdzināms prokurora palīga algas apmēram, kas esot neadekvāts novērtējums.

NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece Dienai.lv norādīja, ka nav noteikts darba laiks, tomēr tas ir padomes locekļu pamatdarbs. Padomes locekļiem nav darba līguma, jo viņi ir Saeimas vēlētas amatpersonas.

"Darba ir pietiekami daudz, jo nepieciešams monitorēt aptuveni 160 programmas. Padomei ir arī kapitālturētāja funkcijas Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio. Ir arī starptautiskā darbība, piemēram, ziņošana Eiropas Komisijai. Ir ļoti daudz darāmā. Atbalstu ideju par algas palielināšanu, jo neuzskatu, ka prokurora palīga līmeņa atalgojums būtu pietiekami adekvāts, lai spētu piesaistīt pietiekami profesionālus cilvēkus," skaidroja D.Buceniece.

(papildināta ar D.Bucenieces viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas