Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Poļu kuģis novilkts no sēkļa

Uz sēkļa uzskrējušais Polijas kuģis _Romanka _ir no tā novilkts, vēsta Jūras spēki. Patlaban notiek kuģa bojājumu pārbaude. Jūras spēku kuģis _Astra _ir  gatavs _Romanku _pavadīt līdz Liepājas ostai.

Jau ziņots, ka svētdienas pēcpusdienā velkonis Ventspils sāka poļu tankkuģa Romanka novilkšanu no sēkļa.

Ziemupē pie Akmeņraga kopš piektdienas varēja redzēt uz sēkļa uzskrējušo poļu transporta kuģi Romanka.

Sestdien laika apstākļu dēļ glābšanas darbi bija apgrūtināti, taču tika veikti nepieciešamie sagatavošanās darbi, lai jebkurā brīdī varētu sākt glābšanas darbus.

Kā stāstīja velkoņu kompānijas SIA PKL Flote vadītājs Sergejs Odincovs, notiek sagatavošanās darbi, lai velkonis varētu pietuvoties uz sēkļa uzskrējušajam kuģim. «Velkonis ir aptuveni vienu kilometru no kuģa. Mēs esam sameklējuši tauvas viena kilometra garumā un mēģināsim sākt glābšanas darbus,» teica Odincovs.

Latvijas Jūras administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne iepriekš sacīja, ka Latvijas Jūras administrācijas speciālisti ir sazinājušies ar kuģa Romanka kapteini, lai noskaidrotu notikušā iemeslus, taču kapteinis neesot spējis loģiski pamatot, kāpēc notikusi novirzīšanās no kursa un kuģis uzskrējis sēklī. «Patlaban zināms, ka kuģis nav bojāts, kā rezultātā varētu tikt piesārņota jūra. Jāgaida, kad tas tiks novilkts no sēkļa. Ja bojājumi pēc tam netiks atklāti, tas turpinās ceļu uz savu galamērķi Tallinā, kur ostā tam tiks veikta apskate,» stāstīja Kočāne.

Jau ziņots, ka piektdienas, 27.novembra rītā, ap plkst.5.30 uz sēkļa pie Akmeņraga uzskrējis poļu transporta kuģis Romanka.

Lai novērstu iespējamās nevēlamās sekas, uz notikuma vietu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs norīkoja Krasta apsardzes kuģi Astra un Jūras spēku kuģi Varonis. Iesaistīts tika arī Gaisa spēku helikopters, kā arī izsludināta trauksme sauszemes glābšanas vienībām no Ventspils un Rīgas.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas