Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta - Saistībā ar sprādzienu Ādažu poligonā no amata atstādina divus virsniekus

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube saistībā ar Ādažu poligonā notikušo sprādzienu uz dienesta izmeklēšanas laiku ir atstādinājis no amata Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona komandieri un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieri. 

Atstādinātie virsnieki ir iesaistīti citu dienesta pienākumu izpildē, bet viņu vietā iecelti amata pagaidu izpildītāji, Dienai pavēstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamentā.

Abi virsnieki atstādināti no amata, jo notiekošajā dienesta izmeklēšanā, kas sākta sakarā ar sprādzienu Ādažu poligonā, ir atklājušies jauni fakti un patlaban notiek to nostiprināšana ar liecībām un ekspertu atzinumiem.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) aģentūrai BNS nevēlējās stāstīt, kādi jauni fakti atklājušies, jo turpinās dienesta izmeklēšana un kriminālprocess.

"Fakti ir saistīti ar sprādzienu. Mums nav tādas informācijas, kas pārāk daudz liktu paplašināt atbildību, bet tas ir tas līmenis, kur tomēr kaut kam šajā momentā atbildība ir jāuzņemas," norādīja ministrs.

Viņš atturējās komentēt, vai vēlāk tiks atstādinātas vēl kādas amatpersonas. "To man ir grūti pateikt," viņš piebilda.

Pagaidām nav zināms, kad Aizsardzības ministrija varētu pabeigt dienesta izmeklēšanu. "Es domāju, ka izmeklēšana iet pa posmiem. Mēs daudz ko zinām, ir ierosināts kriminālprocess, kura izmeklēšana arī nebūs ātra," atzina ministrs.

Pabriks apstiprināja, ka kriminālprocesā ir aizdomās turētais ‒ viens no zemessargiem. "Protams ir. Pagaidām viens," teica ministrs.

Plašāku informāciju ministrs atteicās izpaust. 

Jau ziņots, ka AM ir pārņēmusi dienesta izmeklēšanu no NBS un nekavējoties informēs sabiedrību par atklātajiem faktiem un notikumu norisi, tiklīdz tie būs apstiprināti ar liecībām un ekspertu atzinumiem. Jāuzsver, ka arī līdz šim AM un NBS vienmēr ir informējuši sabiedrību par visiem notikušiem nelaimes gadījumiem ar karavīriem un zemessargiem.

(papildināts ar Arta Pabrika komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas