Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (10:16) - Izskan neapmierinātība par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo vārdu nepubliskošanu

Sociālajos tīklos uzvirmojusi neapmierinātība ar faktu, ka oficiāli netiek publiskoti to cilvēku vārdi, kuri gāja bojā Zolitūdes traģēdijā, kad iebrūkot lielveikala jumtam, dzīvību zaudējuši vairāk nekā pussimts cilvēku. Svētdienas rītā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane atklāja, ka tuvāko stundu laikā Valsts policija šo sarakstu publiskos.

Bojāgājušo saraksts

"Jūs, kā vienmēr, pat mirušo sarakstu mēģiniet slēpt no sabiedrības, piesedzoties ar neesošu likumu," sociālajā tīklā Twitter raksta jurists Aivars Borokovs.

Par labu upuru vārdu publiskošanai tiek arī piesaukts Fizisku personu datu aizsardzības likuma 7.panta 5.punkts. Tas nosaka, ka personas datu apstrāde ir atļauta, ja tā nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu vai realizētu publiskās varas uzdevumus, kuru veikšanai personas dati ir nodoti pārzinim vai pārraidīti trešajai personai. Tiek norādīts, ka neviens likums neliedz publicēt bojā gājušo vārdus, bet gan gluži pretēji tie ir jāpublicē, lai kāds nevarētu izmantot šo cilvēku identitāti negodīgos nolūkos.

Turpretī aģentūra LETA piektdien, atsaucoties uz iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomnieci Daigu Holmu, vēstīja, ka Zolitūdē sabrukušajā lielveikalā Maxima bojā gājušo cilvēku saraksts netiks publiskos. To aizliedzot Fizisko personu datu aizsardzības likums. Atbildīgie dienesti un Iekšlietu ministrija šo jautājumu ir pārrunājuši un centušies maksimāli palīdzēt atrast cietušo un bojā gājušo tuviniekus.

Tikmēr portāls Nekropole.lv informē arī par vairāku cietušo vārdiem. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) oficiāli apstiprinājis, ka traģēdijā bojā gājuši trīs darbinieki - Rīgas reģiona pārvaldes 5.daļas komandieris kapteinis Vilnis Šteinītis, Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas inspektora dežurants (vada komandieris) virsleitnants Edgars Reinfelds un Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas ugunsdzēsējs glābējs kaprālis Sergejs Ižiks.

Ziņa papildināta ar informāciju, ka saraksts tiks publiskots

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas