Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (11:45) - Jelgavnieki sūdzas par bedrēm uz jauna ceļa; pašvaldība norāda uz nepabeigtu projektu

Sociālajos tīklos un komentāru sadaļās masu medijos Jelgavas iedzīvotāji sūdzas par bedrēm uz jauna ielas seguma Jelgavā, savukārt pašvaldība atgādina, ka pagaidām to vēl nevar uzskatīt par jaunu segumu, jo tā esot nepabeigta iela, kuras asfaltēšanu turpinās šogad.

Kā liecina komentāri, iedzīvotāji sūdzas par bedrēm uz, viņuprāt, svaigi atjaunotā asfalta seguma starp Jelgavu un Eleju.

Jelgavas pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Klismeta informē, ka attēlos redzama tā Lietuvas šosejas daļa, kas atrodas Jelgavas robežās un nav uzskatāma par "svaigi atjaunotu". Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka būvdarbi šajā ielā nav pabeigti un šogad tie turpināsies, tāpat tiks turpināta ielas asfaltēšana.

Šī neesot pirmā reize, kad iedzīvotāji kļūdaini par atjaunotu uzskata nepabeigtu ceļa segumu, kam segums tiek klāts vairākās kārtās, bet ziemas periodā ceļa būve ir jāpārtrauc. Iela ir atvērta satiksmei, lai neradītu iedzīvotājiem grūtības satiksmē, bet tā nav nodota ekspluatācijā, jo tās seguma virskārta vēl nav izbūvēta, un to darīs šogad, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes Pilsētsaimniecība speciālisti šo posmu ir apsekojuši un konstatējuši, ka bedres izveidojušās asfalta izlīdzinošās kārtas segumā. Mainīgos laikapstākļos ir iespējama šāda izdrupumu veidošanās, aģentūru LETA informēja Pilsētsaimniecības pārstāve Betija Bērziņa.

Viņa apstiprināja, ka šajā objektā būvniecības darbi vēl nav pabeigti un 2015.gada būvniecības sezonā darbi turpināsies un tiks ieklāta asfalta virskārta. "Par šīm konstatētajām bedrēm esam informējuši būvuzņēmēju SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība Igate", un kā pagaidu risinājums pieņemts lēmums bedres aizasfaltēt, kas izdarīts jau trešdien, 7.janvārī," pastāstīja Bērziņa.

2014.gada augustā Jelgavā tika sākti remontdarbi Lietuvas šosejā, no Viskaļu ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai, lai šajā posmā atjaunotu asfalta segumu. Asfaltseguma virskārtu šajā posmā plānots ieklāt šogad.

Līdz pagājušā gada novembrim Lietuvas šosejai, pirms krustojuma ar Miera ielu virzienā uz centru, tika paplašināta brauktuve, lai varētu izveidot papildu brauktuves joslu, kur ieklāta karstā asfalta apakškārta un saistes kārta, bet virskārtas ieklāšana atlikta pēc ziemas sezonas.

Līdz šim šajā posmā abos virzienos bija pa vienai braukšanas joslai, bet, ņemot vērā, ka satiksmes intensitāte ir augusi, posmā no Vidus ielas līdz Miera ielai brauktuve ir paplašināta, izveidojot divas braukšanas joslas virzienā no Elejas uz centru. Pa labo joslu visi autobraucēji varēs gan nogriezties pa labi, gan braukt taisni, bet pa kreiso - tikai taisni, turklāt tikai vieglo automašīnu vadītāji.

Kopumā šajā šosejas posmā asfaltbetona segumu atjauno 2400 metru garumā. Darbus veic SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība Igate".

(ziņa papildināta ar 5., 6. rindkopu) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas