Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

papildināts (13:29) - Rīgas pils telpas iekārtos par teju pieciem miljoniem eiro

Rīgas pils reprezentācijas telpu un Valsts prezidenta kancelejas telpu aprīkojumam nākamgad nepie­ciešami aptuveni 4,9 miljoni eiro, secināms no otrdienas valdības sēdei sagatavotajiem dokumentiem, otrdien raksta avīze Dienas Bizness.

Valdība otrdien nolēma, ka Rīgas pils aprīkojuma un mēbeļu restaurācijas, jaunu reprezentācijas mēbeļu izgatavošanas pēc analoga un iegādes izdevumu segšanai papildus tiks piešķirti 9,136 miljoni eiro.

Valsts prezidenta kancelejas budžetā paredzēts finansējums aprīkojuma un mēbeļu restaurācijas, jaunu reprezentācijas mēbeļu izgatavošanas pēc analoga un iegādes izdevumu segšanai 2015.gadā 4 872 255 eiro un izdevumi nomas maksas segšanai Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) 2015.gadā 98 446 eiro, no 2016.gada 590 674 eiro katru gadu.

Visvairāk līdzekļu - 1,09 miljoni eiro - nepieciešami trešā stāva anfilādes reprezentācijas mēbelēm un aprīkojumam. Tikmēr Rīgas pils I kārtas būvdarbi jeb priekšpils rekonstrukcija un restaurācija turpinās pēc plāna, un tos plānots pabeigt paredzētajā termiņā – līdz nākamā gada novembrim, apliecinājuši Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ).

Mēbelēm un aprīkojumam priekšpilij vajadzīgi 699 200 eiro, bet Austrumu piebūvei – 273 800 eiro, savukārt trešā stāva Pils laukuma parādes telpu iekārtošanai – paklājiem, gleznām, mākslas priekšmetiem – 559,9 tūkstoši eiro. Valsts prezidenta kancelejas budžetā Rīgas pils priekšpils aprīkojuma un mēbeļu restaurācijai, jaunu reprezentācijas mēbeļu izgatavošanai pēc analoga un iegādei 2015. gadā kopumā plānots piešķirt 4,87 miljonus eiro.

Lemjot par finansējuma piešķiršanu Rīgas pils priekšpils un Austrumu piebūves projekta izdevumu segšanai, plānota līdzekļu pārdale no citos projektiem, piemēram, 2014. gada dotācijas Rīgas pils rekonstrukcijas otro kārtu  plānots samazināt par 292,9 tūkstošiem eiro, Muzeju krātuvju kompleksa būvniecības Pulka ielā 8 – par 731,9 tūkstošiem eiro, bet Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārcelšanai uz Aristīda Briāna ielu – par 619,2 tūkst. eiro. Visus līdzekļus plānots pārdalīt priekšpils būvniecības projektam, liecina dokumenti.

Jau vēstīts, ka Rīgas pils priekšpils rekonstrukcija un restaurācija uzticēta pilnsabiedrībai SBRE, ko veido Re&Re un Skonto būve. Sākotnēji izmaksas tika lēstas ap 31 miljonu eiro , taču pēc ugunsgrēka 2013. gada jūnijā tās varētu augt par aptuveni 4 miljoniem eiro.

Pievienotas 2. un 3.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas