Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (14:00) - Piektdien slēgtie Maxima un Rimi atsāk darbu

SIA _Maxima Latvija _ir saņēmusi ekspertu slēdzienu, ka tirdzniecības centra Sahara ēka ir droša, tādēļ sestdien atsāk sava veikala darbu. Tāpat rīkojies arī Deglavas ielā esošais veikals Rimi.

Kā portālu Diena.lv informēja Maxima Latvija komunikācijas vadītājs Jānis Beseris, Maxima Latvia saņēmusi būvinženieru slēdzienu, ka tirdzniecības centra Sahara ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī un konstatētā deformācijas šuve nerada nekādu iespaidu uz konstrukciju nestspēju un ēkas ekspluatācijas drošumu.

Ēkas apskates tehnisko atzinumu ir izsniegusi SIA AI Engeneering, kas ir sertificēta būvinženieru kompānija. Ņemot vērā kompetento ekspertu slēdzienu, sestdien tika atsākts darbs Maxima X telpās.

LETA vēsta, ka Sahara ēkas īpašniece SIA MRE pirmdien, 9.decembrī, pieprasīs Rīgas pilsētas būvvaldei paskaidrot, kāpēc tikušas izplatītas nepamatotas ziņas par iespējamu konstrukciju nestspējas apdraudējumu, aģentūrai LETA sacīja MRE valdes loceklis Gints Dzelme.

Viņš informēja, ka jau 26.novembrī MRE uzaicināja sertificētu būvinženieri Artūru Kravcovu veikt ēkas pārbaudi, un patlaban MRE rīcībā ir eksperta priekšatzinums par to, ka ēkas drošība nav apdraudēta. Rakstisku atzinumu Kravcovs sagatavošot nākamnedēļ.

Patlaban tirdzniecības centrā strādā gan enkurnomnieks Maxima, gan arī mazie tirgotāji, strādā arī visi pakalpojumu sniedzēji - gan SMP Bank, gan apdrošinātāji un citi, informēja Dzelme. "Pirmdien prasīsim būvvaldei, kāpēc ir izplatīta nepamatota informācija, kā vērtēta ēka, ja būvvalde pat nav palūgusi ēkas projektu, kas tie bijuši par vērtētājiem, kuri neatšķir deformācijas šuvi no plaisas," piebilda Dzelme.

Rimi Latvia nekustamo īpašumu un tirdzniecības centru attīstības direktors Didzis Kirstuks Dienu.lv informēja, ka SIA Wenden Baltika piederošais tirdzniecības centrs Deglava ielā 110, kurā atrodas arī veikals Rimi, ir drošs, un šo ēku drīkst ekspluatēt, atzinis Latvijas Inženierkonsultantu asociācijas valdes loceklis, sertificēts būvinženieris, SIA Būvniecības konsultants vadītājs Egils Morītis, kā arī SIA AI Engeneering valdes loceklis Ivans Kirilovs, kuram ir sertifikāts ēku tehniskajā apsekošanā. Atzinums sniegts pēc piektdien sāktās tehniskās apsekošanas šajā objektā, pārbaudot Rīgas pilsētas būvvaldes medijiem izplatīto informāciju.

Jau vēstīts, ka pēc Rīgas pilsētas būvvaldes rīkotājām pārbaudēm sabiedriskas nozīmes ēkās, būvuzņēmuma SIA Re&Re objektos, Rīgas veikalos Maxima, Rimi, Supernetto, divos no tiem tika konstatēts iespējams konstrukciju nestspējas apdraudējums - Rimi veikalā, A. Deglava ielā 110,  un Maxima veikalā Lubānas ielā 117, tirdzniecības centrā Sahara.

Pēc šī paziņojuma izplatīšanas minētie veikali Maxima un Rimi līdz tālākai apstākļu noskaidrošanai tika slēgti. 

(Pievienota no 4. līdz 6.rindkopai.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas