Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (17:13) - Glābēji pabeiguši Maxima drupu pārmeklēšanu

Pirmdien, plkst.15.40 pēcpusdienā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pabeidza glābšanas un meklēšanas darbus sabrukušajā veikalā Maxima Priedaines ielā 20, Rīgā. Glābēji ir pārmeklējuši visu sabrukušā veikala teritoriju, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Glābšanas darbi sagruvušā lielveika Maxima drupās turpinājās arī naktī no svētdienas uz pirmdienu, un pirmdienas rītā ugunsdzēsējiem atlicis pārmeklēt vēl aptuveni 20 kvadrātmetru lielu platību, Latvijas Radio pirmdien pastāstīja glābēju pārstāvis Igors Čapkins.

Demontāžas tehnika svētdien darbu sāka pēc pusdienlaika, izveidojot ēkas sienā eju un demontējot bīstamās konstrukcijas, bet plkst.16.10 ēkas tālākajā stūrī iekšā devās glābēji.

Kā intervijā Latvijas Televīzijai svētdien plkst.18 pastāstīja glābšanas darbu vadītājs, ar speciālās tehnikas palīdzību tika izlauzta eja, lai drupas padarītu maksimāli drošas glābējiem, kuri pēc tam devušies ēkā.

Glābšanas darbi tika uzsākti ceturtdienas vakarā un ilga gandrīz četras diennaktis. Kopējais VUGD amatpersonu un darbinieku skaits, kas piedalījās glābšanas un meklēšanas darbos, sniedza tehnisko nodrošinājumu, koordinēja darbu veikšanu un veica citus darbus, sasniedza 557 cilvēkus.

Nopratināti jau 107 ar ēkas būvniecību saistītie cilvēki - būvnieki, projektētāji un liecinieki, LTV pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Veiktas 58 ekspertīzes un izņemti 100 maisi ar pierādījumiem. Viņš neatklāj, vai tiek noklausītas būvniecībā iesaistīto telefonsarunas.

Jau vēstīts, ka Zolitūdes veikalā Maxima, kurā ceturtdien divas reizes iebruka jumts un bojā gāja vairāk nekā pussimts cilvēku, sestdien jau trešo reizi iebruka jumts.

Īsi pēc tam Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava portālam Diena.lv apstiprināja, ka neviens glābējs lielveikala jumta trešajā nobrukumā nav cietis.

Atbilstoši jaunākajai informācijai pievienota 1.rindkopa, papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas