Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināts (18:29) - Lielvārdē pēc kuģīša nogrimšanas kaitējums dabai nav nodarīts

Lieldienās Lielvārdē nogrimis un Daugavu piesārņojis izklaides kuģītis Līgo, tomēr glābējiem izdeies novērst kaitējumu dabai.

Svētdien ap plkst.18 Valsts vides dienesta Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde saņēma ziņu par Lielvārdes novadā grimstošu izklaides kuģīti Līgo. Kuģītis sācis grimt piestātnē, Daugavas upes krastā, Dārza ielā 3.

Ierodoties notikuma vietā, vides inspektori konstatēja, ka kuģīša grimšanas rezultātā ūdenī nonāk naftas produkti. Noplūde tika apturēta pēc pāris stundām, un VUGD izvietoja norobežojošās un absorbējošās bonas. Savukārt SIA EKO osta sāka vākt naftas produktus.

Pēc negadījuma naftas produkti bija noplūduši aptuveni 400 kvadrātmetru platībā, kas uzskatāms par nelielu daudzumu. Daugavā joprojām izvilktas norobežojošās bonas, kuras aiztur naftas produktu tālāku izplatīšanos.

Pateicoties glābēju darbam, Lielvārdē notikušā izklaides kuģīša avārija postījumus videi nav radījusi, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzija (LTV). Paša kuģīša glābšanas darbi varētu ilgt vēl dažas dienas, bet īpašnieki sola, ka jau vasaras beigās tas pilsētas viesus atkal varētu vest ekskursijās pa Daugavu. 

Izklaides kuģītim esot 500 litru dīzeļdegvielas bāka, taču VUGD secinājis, ka no bākas noplūde nav notikusi. Visticamāk, izskalota motortelpa, kā rezultātā videi kaitīgās vielas nonākušas ūdenī. Šobrīd tālāko notikumu attīstību paredzēt esot grūti, jo kuģīti joprojām nav iespējams pacelt, tāpēc nevar atsūknēt ūdeni. Tādējādi kuģis joprojām atrodas daļēji iegrimis ūdenī.

VUGD norādīja, ka kamēr kuģis netiks pacelts, tikmēr dienests nožogojumu nenovāks, lai novērstu vielu izplatīšanos ūdenī atkārtotā vielu izplūšanas gadījumā.

Atjaunota un papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas