Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (20:23) - Atvainojas un sola sniegt palīdzību Zolitūdes traģēdijas upura pusmāsai

Labklājības ministrija (LM) atvainojas un sola nodrošināt iepriekš atteikto sociālo rehabilitāciju Zolitūdes traģēdijā bojāgājušās sievietes pusmāsai.

Otrdien LTV ziņu raidījums Panorāma vēstīja, ka valsts apmaksātais rehabilitācijas kurss atteikts Zolitūdes traģēdijā bojāgājušās pusmāsai, kuru aizvainojis lēmuma pamatojums - pusmāsa nav māsa.

LM trešdien portālu Diena.lv informēja, ka bezmaksas sociālo rehabilitāciju Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) var saņemt arī cilvēki, kuriem ir kopīga viena māte vai viens tēvs jeb tautā tā dēvētās pusmāsas un pusbrāļi. Panorāmas sižetā minētā Raimondas kundze, kura ir traģēdijā bojā gājušā pusmāsa, var saņemt valsts apmaksāto 10 dienu rehabilitācijas kursu. To paredz arī iepriekš pieņemtais valdības rīkojums, kuram atbilstoši SIVA speciālistiem katra situācija jāvērtē individuāli.

LM atvainojas Raimondas kundzei un izsaka nožēlu par notikušo pārpratumu. SIVA speciālisti ar viņu sazināsies un kundze saņems nepieciešamo sociālo rehabilitāciju. LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče portālam Diena.lv nemācēja teikt, vai darbiniekam, kurš atteica sievietei palīdzību, pienāksies kāds sods. Par to esot jālemj SIVA.

Tāpat LM aicina ikvienu traģēdijā cietušo vai bojā gājušo tuviniekus vērsties LM, ja radusies neskaidra situācija vai arī persona nav apmierināts ar pakalpojuma sniegšanu.

Tikmēr SIVA portālu Diena.lv informēja, ka vērtēs šo situāciju un konkrēto darbinieku atbildību, pagaidām neminot, vai un kāds sods varētu sekot.

Vienlaikus SIVA direktora pienākumu izpildītāja Ingrīda Misūna atkārtoti uzsver - rakstisks lēmums par pakalpojuma piešķiršanas atteikumu sievietei netika pieņemts, sievietei arī sniegta telefoniska atvainošanās un izskaidrots, ka pēc iesnieguma saņemšanas viņai tiks piešķirts sociālās rehabilitācijas pakalpojums viņas norādītajā laikā.

Šobrīd 10 dienu sociālās rehabilitācijas kursu ir saņēmuši 79 cilvēki, bet to šobrīd turpina saņemt 21 cietušais. Kopumā līdz 6.janvārim valsts apmaksāto sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai pieteicies 341 cietušais.

Iesniegumus sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai jāiesniedz Rīgas un citos sociālajos dienestos vai arī SIVA. Sociālās rehabilitācijas pakalpojums piedāvā, lai palīdzētu pārvarēt traģēdijas izraisītās psihoemocionālās sekas, sniegtu psiholoģisko atbalstu zaudējuma sāpju pārvarēšanai, stabilizētu psihoemocionālo stāvokli un nodrošinātu nepieciešamo funkcionēšanas spēju atjaunošanu un uzlabošanu.

Papildināts ar SIVA komentāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas