Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (20:57) - Premjers neredz iespēju atjaunot Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas darbu; Rubesa aicina to restartēt

Demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) neredz iespēju atjaunot Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas darbu, portālam Diena.lv sacīja premjerministra preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Nākamnedēļ nenotiks iepriekš plānotā premjera tikšanās ar komisijas pārstāvjiem, lai spriestu par tās tālāko likteni. "Es gribētu paust nožēlu par šo Kažociņa kunga lēmumu, bet skaidrs, ka varbūt ir pieļautas zināmas kļūdas komisijas darbā pašā sākumā un varbūt Kažociņa kungs uzskatīja, ka tādā veidā šai komisijai viņa vadībā būtu grūti turpināt darbu un baudīt sabiedrības uzticību, kas ir nepieciešama šāda veida komisijai," trešdien pēc tam, kad no komisijas vadītāja amata atkāpās bijušais Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, teica demisionējušais premjers. 

Jau vēstīts, ka ceturtdien vēl divas Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās izmeklēšanas komisijas locekles - uzņēmēja Baiba Rubesa un līdzšinējā sabiedrības par atklātību Delna padomes priekšsēdētāja Inese Voika - paziņoja, ka nolēmušas pamest komisiju.

Tādējādi komisijā pašlaik palikusi tikai goda tiesnese, bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte.

Savukārt Rubesa intervijā LTV raidījumā Panorāma sacīja, ka komisijas darbs būtu atjaunojams, bet jau citā kvalitātē. "Svarīgi ir nekavēties ar Zolitūdes izmeklēšanas komisijas restartu."

Rubesa veltīja kritiku Valsts kancelejai, kurai arī būtu jāuzņemas līdzvērtīga atbildība par neizdevušos komisijas darba sākumu. "Vismaz atzīsim, ka bija kāda problēma, nevis slēpsimies aiz apvainojumiem šurpu vai turpu."

Rubesa uzskata, ka skandālu raidījušās komisijas darba tāmes projekts apstiprināts steigas rezultātā. Turklāt viņa paļāvusies uz Valsts kancelejas darbinieku ekspertīzi.

(Papildināts virsraksts un pievienotas pēdējās trīs rindkopas.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas