Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

papildināts (21:03) - Daļa Brasas cietuma ieslodzīto pieteikuši bada streiku

Vairāk nekā 120 Brasas cietuma ieslodzītie pieteikuši bada streiku, lai protestētu pret administrācijas atteiksmi, portālam Diena.lv pavēstīja kāds notiesātais. Arī Ieslodzījuma vietu pārvalde apstiprina, ka daļa Brasas cietuma notiesāto pirmdien atteikušies no brokastīm un pusdienām.

Vienlaikus Ieslodzījuma vietu pārvalde informē, ka ne tā, ne Brasas cietuma vadība nav saņēmusi oficiālus rakstiskus iesniegumus no notiesātajiem par šādas rīcības motīviem. Lai noskaidrotu rīcības motīvus, šobrīd notiek sarunas ar ieslodzītajiem.

Plašāku informāciju par situāciju Brasas cietumā Ieslodzījuma vietu pārvalde sola sniegt vien pēc dienas, 29.aprīlī.

Savukārt ieslodzītais Roberts Mutulis portālu Diena.lv informēja, ka bada streiku sākuši vairāk nekā 120 Brasas cietuma ieslodzītie, un tā iemesls ir Brasas cietuma administrācijas visatļautība, nesodāmība un regulāra prettiesiska rīcība - ieslodzīto pazemošana, fiziska un psiholoģiska vardarbība.

"Ieslodzītie ir cilvēki, kuri par savu rīcību sodu jau ir saņēmuši. Tomēr cietuma administrācija uzskata, ka ar tiesas piespriesto sodu ir par maz, tādēļ šie cilvēki ir jāsoda, arī atrodoties ieslodzījuma vietā - pazemojot, ņirgājoties un citādi aizskarot ieslodzīto tiesības," norāda Matulis.

Savukārt portāls Pietiek.com, atsaucoties uz drošiem avotiem ieslodzījuma vietā, ziņo, ka bada streika sākšanai pēdējais piliens bijusi ieslodzītā Venta Kraslovska pēkšņā nāve, - viņš aizvadītajā nedēļā miris it kā pēc sirdslēkmes, ātrās palīdzības automašīnā pa ceļam uz slimnīcu. Kraslovska tuvinieki par viņa nāvi uzzinājuši nevis no Ieslodzījuma vietu pārvaldes, bet gan no citiem ieslodzītajiem, kuri informējuši no "nelegāla" mobilā telefona.

Aģentūrai LETA IeVP pavēstīja, ka 23.aprīļa vakarā tika saņemtas ziņas, ka kādam Brasas cietuma notiesātajam palicis slikti ar veselību. Nekavējoties tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas cietumā ieradās dažu minūšu laikā un sniedza medicīnisko palīdzību, taču pēc neilga laika ātrās palīdzības ārsts konstatēja notiesātā bioloģisko nāvi bez vardarbīgas nāves pazīmēm.

Ieslodzītajam bija hroniskas veselības problēmas, ieslodzījuma laikā viņš atradās mediķu uzraudzībā, tika veikti medicīniskie izmeklējumi, un viņš lietoja medikamentus.

IeVP informējusi Tieslietu ministriju par ieslodzīto atteikšanos no ēdiena, vēsta LETA.

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS), kurš arī saņēmis vēstuli no ieslodzītajiem, Latvijas Televīzijas Panorāmā pirmdienas vakarā sacīja, ka mirušais ieslodzītais iepriekš aktīvi sūdzējies par dažādām nelikumībām ieslodzījumu vietās un līdz šim viss viņa teikties arī izrādījies patiesība. "Man jāsaka tā, ka līdz šim viss tas, ko viņš apgalvo, ir praktiski apstiprinājies. Ir arī ierosināta KNAB resora pārbaudes lieta un viņš šajā lietā bija liecinieks. Tā kā sagadīšanās ir diezgan nelāga," teica Seržants.

Pievienota pēdējā rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas