Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināts (22:22) - Elektroapgāde traucēta vēl apmēram 3000 klientiem

Sestdien ap plkst. 21 elektroapgāde traucēta aptuveni 3000 mājsaimniecību, noskaidroja portāls Diena.lv. Kā zināms, lielā daļā Latvijas teritorijas sestdien plosījās vētra Billija.

Ievērojot darba drošību diennakts tumšajā laikā, Sadales tīkls turpina veikt bojāto posmu lokalizēšanu un pārslēgumus līnijās, lai apzinātu aktuālo situāciju elektrotīklā un rīt no rīta varētu turpināt elektroapgādes atjaunošanas darbus.

Dienas laikā ir izdevies novērst lielāko daļu no spēcīgā vēja radītajiem elektrotīkla bojājumiem – ja sestdienas rītā elektroapgāde tika traucēta aptuveni 38 000 klientu, tad šobrīd situācija klientu elektroapgādē ir stabilizējusies un bez elektroenerģijas piegādes ap plkst. 21 ir vēl 3 000 klientu. Sestdien pilnībā tika apzināta situācija elektrotīklā un svētdien visā Latvijā turpināsies intensīvi bojājumu novēršanas darbi pie atlikušajiem tehniski sarežģītākajiem bojājumiem.

Sestdien elektrotīkla bojājumu novēršanu nodrošināja gan papildus piesaistītais uzņēmuma personāls, gan darbuzņēmēji. Dienas laikā tika nomainīti 112 vēja un lūstošu koku ietekmē bojāti balsti, no elektrolīnijām noņemti vairāk nekā 1 000 vēja brāzmu ietekmē uzgāzti koki, kā arī savienoti sarautie elektrolīniju vadi. AS Sadales tīkls pārstāvji visas dienas garumā pēc nepieciešamības sazinājās ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu.

„Šodien, pateicoties uzņēmuma personāla mobilizācijai un operatīvam darbam, kā arī iepriekš veiktajiem elektrolīniju trašu tīrīšanas darbiem, kabeļlīniju izbūves un elektrolīniju automatizācijas programmai, elektroapgādes traucējumi tika maksimāli samazināti iespējami ātrā laikā. Diemžēl dažviet bojāto elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana ir sarežģīta un laikietilpīga, īpaši vietās ar apgrūtinātu piekļuvi, mežainos un purvainos apvidos, jo remontbrigādēm un tehnikas vienībām ir jāpārvietojas pa šo elektrolīniju trasēm, lai nokļūtu pie atsevišķām bojājumu vietām. Elektroapgādes tīkla bojājumu novēršanas darbus plānots pabeigt rīt,” norāda Sadales tīkls tehniskais direktors Raimonds Skrebs.

Spēcīgais vējš, kas naktī uz sestdienu sasniedza Baltijas valstis, izraisīja nopietnus bojājumus ne vien Sadales tīkla elektrolīnijās, bet nodarīja postījumus arī mūsu Baltijas kaimiņiem, abās valstīs laužot elektrolīniju balstus, saraujot elektrolīniju vadus un izgāžot kokus ar visām saknēm. Igaunijas sadales sistēmas operatora mājas lapa Elektrilevi norāda, ka šodien spēcīgā vēja ietekmē elektroapgāde tika traucēta aptuveni 48 tūkstošiem iedzīvotāju.

AS Sadales tīkls aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību. Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS Sadales tīkls klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas