Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināts (9:45) - Straujuma nebrauktu uz 9.maija svinībām Maskavā

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) uzskata, ka Valsts prezidentam Andrim Bērziņam pašam jāsaprot, vai var pieņemt uzaicinājumu apmeklēt Otrā pasaules kara beigu svinīgo pasākumu 9.maijā Maskavā, taču pati turp nedotos, viņa atzina intervijā LNT raidījumā 900 sekundes."Es nebrauktu," viņa teica, atbildot uz jautājumu, vai piedalītos šajā pasākumā. Tomēr prezidentam, vai doties uz Maskavu, esot jātiek skaidrībā pašam."To lemj prezidents, vai viņš redz iespējas doties vai nē. Tā kā es atļaušu prezidentam izlemt," sacīja Straujuma.

Arī Vienotības valdes priekšsēdētāja un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa uzskata, ka Bērziņam uz šo pasākumu nav jādodas.

"Sevišķi uz tādu pasākumu kā 9.maija svnības, uz ko ir ielūgts arī Ziemeļkorejas diktators. Sevišķi situācijā, kad Ukrainā nekas nav noregulēts un kad tur notiek milzīga agresija no Krievijas puses, situācijā, kad pārkāpti visi iespējamie starptautiskie līgumi, okupējot un anektējot svešas valsts teritoriju. Putins savā Jaungada uzrunā ar to pat lepojās. Šādā situācijā Maskavā pieminēt uzvaru pār nacismu? Tas būtu diezgan savādi," intervijā Neatkarīgajai izteikusies Āboltiņa.

"Prezidents ir viens no mūsu valsts simboliem, tāpēc neredzu nevienu iemeslu, kāpēc viņam vajadzētu braukt uz Maskavu šādā situācijā. Bet tās, protams, ir prezidenta tiesības - izvērtēt visus plusus un mīnusus. Līdztekus gan uzsvēru, ka mēs mēģinām uzturēt dialogu ar Krieviju," viņa turpinājusi.

Bērziņa padomnieks Andris Piebalgs iepriekš skaidrojis, ka Bērziņš lēmumu par došanos uz 9.maija svinībām Maskavā pieņems, izvērtējot notikumu attīstību Ukrainā un Eiropas Savienības (ES) kopējo noskaņojumu.

"Cik es zinu, mums nav nekāds lēmums pieņemts. Latvija ir prezidējošā valsts [ES padomē], tai lēmumi jāpieņem pēc būtības nevis formas pēc. Ja mēs nebūtu prezidējošā valsts, Bērziņš jau būtu paziņojis par savu lēmumu," pauda Piebalgs.

Jau zināms, ka uz Maskavu 9.maijā nedosies ne Lietuvas, ne Igaunijas prezidenti.

Papildināts ar Solvitas Āboltiņas teikto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas