Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Paplašinās Demogrāfisko lietu padomes sastāvu

Līdz šim Padomes sēdēs ir izskatīti gan veselības, gan izglītības, gan ekonomikas un tiesību jautājumi, kā arī citus būtiski aspekti, kas tiešā mērā ietekmē demogrāfisko situāciju.
Plānots paplašināt Demogrāfisko lietu padomes sastāvu, iekļaujot tajā arī ārlietu ministru un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisija pārstāvi. To paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi Demogrāfisko lietu padomes nolikumā. Tie vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā. 

Demogrāfisko lietu padomi vada Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, bet sekretariāta funkcijas pilda Labklājības ministrija.

Valdība pērn vienojās, ka Demogrāfisko lietu padomi turpmāk vadīs Ministru prezidents un tās mērķis ir veicināt vienotu valsts demogrāfisko politikas izveidi un veicināt tās īstenošanu visos valsts pārvaldes līmeņos. Vienlaikus arī Valdības deklarācijā kā viena no prioritātēm ir noteikta Latvijas tautas ataudzes veicināšana, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas valsts piederīgo imigrācijas veicināšanai un Latvijas reģionu attīstībai.

Padomes sastāvā šobrīd ir ekonomikas, labklājības, finanšu, iekšlietu, izglītības, kultūras, tieslietu, veselības un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Saeimas sociālo un cilvēktiesību komisiju deputāti, kā arī pārstāvji no Latvijas Universitātes Statistikas un demogrāfijas katedras, Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta, Stratēģiskās analīzes komisijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un vairākām nevalstiskajām organizācijām - Asociācija ģimene, Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība, Nākotnes fonds un Latvijas Bērnu forums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas