Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Par 16.marta sižetu LTV7 piespriests sods viena lata apmērā

Izvērtējot LTV7 ziņās 14.martā demonstrēto sižetu par 16.martu, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nolēmusi piemērot administratīvo sodu viena lata apmērā,  informē padomes pārstāve Sanita Blomniece.

NEPLP sižetā konstatējusi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24.panta ceturtās daļas pārkāpumu.  Šis pants paredz, ka faktiem un notikumiem raidījumos jābūt atspoguļotiem godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu, un jāatbilst vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem. Komentārus un viedokļus atdala no ziņām un nosauc viedokļa vai komentāra autoru.

Jau ziņots, ka NEPLP Monitoringa centrs konstatēja, ka sižetā nav viedokļu dažādības, jo atspoguļots tikai apvienības Sociālais bloks viedoklis par 16.martu. Tā esot pazīme, ka sižets izveidots neprofesionāli, neiekļaujot dažādu iesaistīto pušu viedokļus.

LTV7 ziņās 14.martā tika demonstrēts sižets, kurā, pēc nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) domām, saistībā ar 16.marta notikumiem ticis atspoguļots klaji tendenciozs, cieņu aizskarošs viedoklis par latviešu leģionāriem. Ziņu sižetā ievērojams ētera laiks ticis atvēlēts kādas mazpazīstamas organizācijas viedokļu popularizēšanai, kuros ne tikai tika sagrozīta vēsture un veidota ačgārna izpratne par Otrā pasaules kara notikumiem, bet arī rupji aizskarti un pazemoti latviešu karavīri, dēvējot viņus par "nepiebeigtajiem nacistiem" un slepkavām, norādīja VL-TB/LNNK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas