Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Par auto izcelšanu no jūras pārgalvim būs jāmaksā pašam

Glābēji, kas veica niršanas darbus, no Kauguros jūrā iebraukušās mašīnas īpašnieka neprasīs segt iztērētos finanšu izdevumus, portālam Diena.lv teica PSIA Jūrmalas ātrā palīdzība valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs. Taču vīrietim būs jāapmaksā izdevumi par auto izcelšanu no jūras.

Šobrīd ceļu policija ir sastādījusi notikuma vietas apskates protokolu. Ja neatklāsies ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, informācija tiks nodota Jūrmalas pašvaldības policijai, kura pārbaudīs vai nav pārkāpti pilsētas saistošie noteikumi, stāsta policijā. Kā par šādu nodarījumu varētu sodīt, esot pāragri spriest.

Jau ziņots, ka 32 gadus vecais vīrietis naktī uz otrdienu pats ar savu auto iebrauca jūrā. Auto nogrima, bet viņš izkļuva ārā saviem spēkiem. Par notikušo naktī liecināja automašīnas sliedes, tāpēc atbildīgie dienesti izsauca ūdenslīdēju, jo pieļāva, ka zem ūdens varētu būt arī kāds cilvēks. Sniegt policijai paskaidrojumus vīrietis piekritis tikai vēlā pēcpusdienā, stāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārstāve Sigita Pildava. Viņš jūrā iebraucis “emocionāla uzplūdu vadīts”.

Ūdenslīdēji no auto īpašnieka atlīdzināt fiansiālos zaudējumus neprasīs. “Glābšanas operācija jau nenotika, tikai pārbaudījām vai tur nav cilvēku, bet maksu par šo pakalpojumu neņemam,” skaidroja U.Ciekurs. Automašīnas izcelšana gan neesot bezmaksas pakalpojums, taču pašreizējos apstākļos to izdarīt varētu būt ļoti sarežģīti. Šobrīd jūra esot mierīga, bet gadījumā, ja izceltos vētra, varētu kļūt neiespējami mašīnu atrast, jo nevarētu noteikt, kur auto aizskalots, minēja U.Ciekurs.

Auto noteikti no jūras būs jāizceļ. “Kas, tagad katram ļausim mašīnu gāzt jūrā?” retoriski vaicā Jūrmalas pašvaldības pārstāvis Ingmārs Čaklais. Problēmas izcelšanai šobrīd gan var sagādāt ledus - uz tā nevar uzbraukt smagā mašīna ar pacēlāju, norādīja I.Čaklais. Viņš arī piebilda, ka, ja tagad netiks atrasts tehnisks risinājums, tad auto izcelšanu atliks līdz pavasarim.

Par izcelšanu būs jāmaksā  pašam auto īpašniekam, bet, ja viņš nevarēs to izdarīt, tad darbus uzņemsies Jūrmalas dome, pēc tam iztērēto naudu no vaininieka piedzenot. Cik varētu izmaksāt auto izcelšana, pašvaldībā pagaidām nevarēja pateikt.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas