Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Par iekārotākajiem darba devējiem atzīst stabilos; jau ceturto gadu - Latvenergo

Pētījumus un aptaujas par darba ņēmēju acīs visiekārotāko darba devēju jau vairākus gadus organizē vairāki personāla atlases uzņēmumi, tomēr šo topu līderi nereti (ar samērā nelielām savstarpējām rokādēm) ir vieni un tie paši uzņēmumi. Nupat publiskoti arī speciālistu darba portāla Cvmarket.lv organizētās aptaujas rezultāti, kas rāda - iekārojamākais darba devējs jau ceturto gadu ir Latvenergo.

Otrā un trešā vieta šajā aptaujā, salīdzinot ar iepriekšējā gada rezultātiem, apmainījusies pozīcijām: šogad otrs iekārojamākais darba devējs ir SIA Latvijas Mobilais telefons, trešais - SIA Lattelecom. Pirmajā piecniekā šiem uzņēmumiem pievienojusies arī SIA Statoil Fuel & Retail Latvia, bet piekto vietu dala SIA Draugiem un a/s Latvijas valsts meži. Tālāk Top10, brīžiem dalot ieņemto vietu, ierindojušies tādi uzņēmumi kā a/s Air Baltic, Havas Europe (SIA North Hub Services), a/s Latvijas dzelzceļš, Nordea Bank AB Latvijas filiāle, a/s ABLV Bank, Latvijas Banka, SIA Tele2, a/s UPB, SIA Tieto Latvia, a/s Starptautiskā lidosta Rīga, Accenture Latvijas filiāle, a/s Aldaris, a/s Drogas, a/s Latvijas gāze. Kopumā aptaujā respondenti - darba meklētāji un darbinieki - nosaukuši vairāk nekā 250 uzņēmumu, valsts un pašvaldību iestāžu, ko atzinuši par labiem darba devējiem.

Starp faktoriem, kas ir noteicošie darbinieku vēlmē strādāt konkrētajā uzņēmumā, respondenti visbiežāk minējuši uzņēmuma tēlu un reputāciju - vai tas ir stabils un progresīvs, uz attīstību vērsts uzņēmums. Daļa aptaujāto uzsvēruši, ka nozīme ir tam, ka tas ir starptautisks uzņēmums, bet daļai tikpat cienījams šķiet stabils Latvijas uzņēmums. Būtiski, lai tas ir orientēts uz ilgtspējīgu attīstību, konkurētspējīgs un godīgs tirgus līderis, ar labu reputāciju un atpazīstamu un prestižu zīmolu.

Otrkārt, darbinieki vēlas strādāt pie laba darba devēja, tas ir, uzņēmumā, kurā ir labi darba apstākļi, sakārtota iekšējā darba vide un, jo īpaši svarīgi - ir īpašnieku un vadītāju pozitīva un godīga attieksme pret darbiniekiem. Darbinieki ciena profesionālus, gudrus un cilvēcīgus vadītājus, norāda Renāte Zīverte, CV Market Latvia filiāles vadītāja.

Kā trešais biežāk minētais faktors, kas raksturo iekārojamu darba devēju, aptaujā minēts labs atalgojums. Darbinieki novērtē stabila atalgojuma nozīmi, kā arī to, ka tas ir konkurētspējīgs ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, atbilstošs slodzei un taisnīgs. Turklāt darbinieki augstāk par iespējami lielāku aplokšņu algu novērtē atalgojumu, no kura tiek godīgi samaksāti nodokļi.

Savukārt atbildot uz jautājumu, pie kāda darba devēja cilvēki negribētu strādāt, tikpat bieži, cik zems un darba slodzei neatbilstošs atalgojums, minēta arī slikta darba devēja attieksme pret darbiniekiem, nesakārtota darba vide un birokrātija. Tāpat aptaujas dalībnieki norāda, ka nevēlas strādāt uzņēmumā, kas ir negodīgs gan pret darbiniekiem, gan arī pret klientiem, maldinot tos un piedāvājot nekvalitatīvu preci vai pakalpojumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas