Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par Jūrmalā izvietoto apvainojošo plakātu nesodīs

Izskatot kādas jūrmalnieces iesniegto sūdzību par pagalmā novietotu plakātu, atbildīgā institūcija pārkāpumus nav konstatējusi. Sieviete bija sūdzējusies, ka plakāts viņu aizskarot, jo netieši norādot, ka krievvalodīgie ir cūkas.

Diena jau rakstīja, ka jūrmalnieci Valentīnu Burunovu aizvainoja zem viņas logiem novietotais plakāts ar uzrakstu Toļko sviņja imejet veļikoje pravi, ostaviķ musor gģe popalo!* To, pēc viņas domām, bija novietojis nama pārvaldnieks Jānis Ivanovs. Tā kā teksts bija tikai krievu valodā pensionāre vērsās ar sūdzību Valsts valodas centrā (VVC). Pēc vietas apskates, VVC inspektori uzlika pārvaldniekam par pienākumu plakātu aizvākt, lai nesaasinātu konfliktu vēl vairāk. VVC galvenā inspektore Dzintra Kadile paskaidroja, ka līdz ar plakāta noņemšanu, lieta ir izbeigta. "Mēs neesam kriminālpolicija, tāpēc nevaram sodīt kādu, kurš neatzīst savu vainu," sacīja VVC pārstāve. Mājas pārvaldnieks Jānis Ivanovs, kurš pirms divām nedēļām tele­fon­intervijā Dienai apgalvoja, ka plakātu uzlicis, savu vainu vairs neatzīst. J.Ivanovs skaidro, ka toreiz esot tā pateicis ar mērķi noskaidrot sūdzības iesniedzēja vārdu. Viņš piebilst, ka pēc plakāta aizvākšanas atkal mēsli tiekot atstāti pagalma vidū. Tieši šā iemesla dēļ pārvaldnieks esot novietojis uzrakstu pie miskastēm. V.Burunova šādu viņa rīcību uztvēra kā diskrimināciju pēc etniskās izcelsmes, tādēļ iesniedza sūdzību arī tiesībsarga birojā. Iestādes sabiedrisko attiecību pārstāve Laura Brance Dienu informēja, ka šobrīd tiek lemts par pārbaudes lietas uzsākšanu.

*Tikai cūka atstāj mēslus, kur pagadās — krievu val.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

"DIENA" JAU RAKSTĪJA:


Jūrmalniece iesūdz tiesā nama pārvaldnieku (29.07.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas