Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Par JVLMA rektori ievēlēta līdzšinējā rektora pienākumu izpildītāja Meija

Par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektori ievēlēta Ilona Meija, kas līdz šim pildīja rektora amata pienākumus.

Meija dzimusi 1971.gadā. Viņa JVLMA ieguvusi bakalaura grādu flautas klasē un maģistra grādu kameransambļa klasē, teikts akadēmijas tīmekļvietnē. Profesionālās prasmes Meija pilnveidojusi flautas meistarklasēs Dānijā un Šveicē.

Meija bijusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) flautu grupas mūziķe un koncertmeistare, kā arī valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" flautu grupas koncertmeistare. Viņa darbojusies arī orķestrī "Rīgas kamermūziķi", "Nordic" Simfoniskajā orķestrī Igaunijā un Vidzemes kamerorķestrī. Savukārt kā soliste Meija spēlējusi ar LNSO, Latvijas Nacionālās operas orķestri, "Rīgas kamermūziķiem" un "Sinfonietta Rīga".

Meija Mūzikas akadēmijā strādā kopš 2008.gada, kad bija Flautas spēles, Orķestra repertuāra un Koka pūšamo instrumentu kvinteta pasniedzēja. Viņa vadījusi arī Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu katedru. Meija ieņēma arī JVLMA Senāta vadītājas amatu pirms uzņēmās pildīt rektora amata pienākumus.

Konkurss uz rektora amatu tika izsludināts, jo līdzšinējais JVLMA rektors Guntars Prānis aprīļa otrajā pusē atkāpās no amata pēc ilgāka sabiedrības spiediena saistībā ar atsevišķu augstskolas pedagogu seksuālās uzmākšanās skandālu. Prānis saglabā amatu JVLMA kā profesors un pētnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas