Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Par Latvijai nevēlamu personu pasludina Krievijas polittehnologu Koļerovu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pieņēmis lēmumu par Latvijai nevēlamām personām pasludināt Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušo padomnieku un bijušo ziņu aģentūras_ Regnum _vadītāju Modestu Koļerovu un Regnum galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.Šāds lēmums pieņemts, jo Latvijas kompetentās iestādes sniegušas informāciju par Koļerova un Pavlovska Latvijā slēptā veidā īstenotajām aktivitātēm, kas vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tai skaitā teritoriālo vienotību un valsts ekonomisko drošību, informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departamentā.

Jau ziņots, ka Koļerovs un Pavlovskis Rīgā viesojās šā gada jūnija sākumā. Viņi abi Latvijas galvaspilsētā prezentēja Koļerova rakstu krājumu Impērijas pulsēšana.Kremlim pietuvinātais polittehonologs Koļerovs Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā jau iekļauts nevēlamo personu sarakstā.

Kā savā 2011.gada darbības pārskatā norādījis Satversmes aizsardzības birojs (SAB), Krievijas propagandas kampaņās savu artavu ieguldījuši televīzijas kompānija TV centrs un fonds Vēsturiskā atmiņa, bet Regnum aktīvi strādājusi, lai panāktu Visaginas atomelektrostacijas projekta atspoguļošanu negatīvā gaismā.

SAB uzsver, ka būtisks ārpolitikas instruments ir informācijas politika un mērķtiecīgas propagandas kampaņas, kuru īstenošanā tiek iesaistīt mediji un speciāliem uzdevumiem veidotas organizācijas.

Atsevišķos gadījumos propaganda var būt vērsta arī uz ļoti konkrētu mērķu sasniegšanu, norāda SAB, kā piemēru minot to, ka vairāki Krievijas mediji 2011.gada pirmajā pusē aktivizēja darbu pie tā, lai pēc iespējas negatīvākā gaismā atspoguļotu Visaginas atomelektrostacijas projektu, kā labāko risinājumu reģionā enerģētikas jautājumu risināšanā izceļot Kaļiņingradas atomelektrostaciju.

Aktīvi šajā virzienā strādāja Krievijas ziņu aģentūra Regnum, kas tradicionāli tiek izmantota Krievijas informācijas politikā.

Vajadzīgais informatīvais fons tiek veidots, tendenciozi variējot ar dažādu ekspertu viedokļiem, katram projektam piemeklējot attiecīgu uzskatu pārstāvjus. Šīs propagandas kampaņas uzdevums ir veidot sabiedrisko domu un jomas ekspertu viedokli noteiktā virzienā, un tai tiek pieskaņoti arī citi dažādu institūciju, tai skaitā specdienestu, īstenoti pasākumi.

Ilgstoša ārvalstu propagandas ietekme un centieni manipulēt ar diasporu var kaitēt Latvijas starptautiskajam tēlam. Veiksmīgai diskreditējošo kampaņu neitralizēšanai nepieciešams komplekss dažādu valsts institūciju darbs, norāda SAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas