Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Sandis Šteins

Šodien 1. martā Rīgas brīvostas valdes sēdē par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Sandis Šteins, bet par valdes priekšsēdētāja vietnieci Liene Priedīte-Kancēviča.

 “Uzskatu, ka Rīgas brīvostas sekmīgas nākotnes attīstības pamatakmeņi ir tās starptautiskā konkurētspēja un drošība. Savukārt rezultātu ilgtspēju var nodrošināt tikai kļūstot efektīvākiem, veicinot strauju tehnoloģisko izaugsmi un pilnveidojot Rīgas ostas reputāciju. Kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam mans uzdevums būs stiprināt ostas komerciālo pamatdarbību un drosmīgi attīstīt tirgus maiņām atbilstošu biznesa modeli, kurš paredz palielināt ostas jaudu izmantošanu, Rīgas brīvostas vērtību un ienākumu plūsmu,” uzsver jaunais Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Sandis Šteins.

Sandim Šteinam ir maģistra grāds ekonomikā, kā arī pieredze lielu uzņēmumu un valsts kapitālsabiedrību vadībā. Pašreiz S.Šteins ir uzņēmuma SIA “Kool Latvia” valdes loceklis, līdz šim ieņēmis amatus uzņēmumu SIA “Rimi Latvija”, SIA “Kurši”, “Statoil” un AAS “Balta” vadībā. S.Šteins ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2024. gada, kur iecelts kā Ekonomikas ministra pārstāvis.

Liene Priedīte-Kancēviča ir ieguvusi jurista kvalifikāciju Latvijas universitātes Juridiskajā fakultātē un vairāk nekā 28. gadus strādā valsts pārvaldē. No 2006. gada ir Satiksmes ministrijas Juridiskā departamenta direktore. Lienei Priedītei-Kancēvičai ir liela pieredze valsts kapitālsabiedrību vadībā - bijusi VAS “Latvijas Pasts” padomes priekšsēdētāja, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” padomes priekšsēdētāja un Pāvilostas ostas pārvaldes valdes locekle, kā arī pildījusi atbildīgā darbinieka funkcijas VAS “Latvijas Dzelzceļš”, AS “Pasažieru vilciens” un VAS “Biķernieku kompleksā sporta bāze”. L.Priedīte ir Rīgas brīvostas valdes locekle kopš 2023. gada, pārstāvot Satiksmes ministru.

Rīgas brīvostas valde ir ostas augstākā lēmējinstitūcija, un tās sastāvā ir četri valdes locekļi – ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji. Pašreiz Rīgas brīvostas valdes locekļi ir Sandis Šteins (EM), Elita Turka (VARAM), Baiba Bāne (FM) un Liene Priedīte-Kancēviča (SM). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas