Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Par Saeimas darbību varēs lasīt arī tā dēvētajā vieglajā valodā

Cilvēkiem, kuriem ir informācijas uztveres grūtības, tuvākajā laikā tiks sagatavota pamatinformācija par Saeimas darbības principiem tā sauktajā vieglajā valodā. Parlamenta Preses dienests informē, ka nākamā gada sākumā mājaslapā būs pieejama sadaļa "Viegli lasīt".

Saeimas kanceleja ir noslēgusi līgumu ar biedrību "Vieglās valodas aģentūra", kas pamatinformāciju par Saeimu pielāgo cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – vieglajā valodā un izstrādā koncepciju par jaunās sadaļas struktūru un dizainu. Speciālisti arī apmācīs Saeimas atbildīgos darbiniekus, lai viņi nepieciešamības gadījumā paši varētu aktualizēt informāciju.

Pašlaik tikai retajai valsts iestādei mājaslapā atrodami teksti arī vieglajā valodā, taču tādi ir, piemēram, Labklājības ministrijai un Centrālajai vēlēšanu komisijai.

Ar šādu tekstu veidošanu Latvijā nodarbojas sabiedriskā organizācija "Vieglās valodas aģentūra" ar mērķi to attīstīt kā jaunu komunikācijas veidu. Tas nepieciešams tiem, kuri tikai ar pūlēm var uztvert rakstītu tekstu, un tiem, kam ir garīgās attīstības traucējumi. Organizācija uzsver, ka tādējādi tiek veidota vienota informācijas telpa, kas nodrošina vienlīdzīgu līdzdalību visos sabiedrībā notiekošajos procesos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas