Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Par spīti aizliegumam, MMM-2011 turpina reklamēties

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) marta sākumā uzdeva SIA Rīgas namu pārvaldnieks apzināt mājas, kur ir izvietota Krievijas finanšu piramīdas MMM-2011 un finanšu afērista Sergeja Mavrodi reklāma un to noņemt, jo tā ir pretrunā ar normatīvajiem aktiem. Reklāmas ir noņemtas, tomēr par spīti mēra aizliegumam MMM-2011 izvietojuši reklāmu Rīgas satiksmes apakšuzņēmēja SIA Kort mikroautobusā.

Rīgas satiksmes runasvīrs Viktors Zaķis portālam Diena.lv norādīja, ka uzņēmumam nav jākontrolē apakšuzņēmēju aktivitātes reklāmas izvietošanā. Rīgas satiksmei jāveido maršrutu saraksti un jāveic biļešu kontrole, tādēļ šajā gadījumā Rīgas satiksmei nav jāuzņemas atbildība.

Rīgas domes priekšsēdētāja preses pārstāve Anna Kononova portālam skaidroja, ka apakšuzņēmējam jāsaskaņo reklāma, ko izvieto uz pašiem mikroautobusiem. "Bet par to, kas notiek mikroautobusā, Rīgas pilsētas būvvaldes speciālistiem nav kontroles iespēju - arī skaņošana par šīm vietām nenotiek," sacīja A.Kononova. Viņa norādīja, ka vienīgais, kas var kontrolēt, aizrādīt un vērtēt informāciju iekštelpās, tai skaitā mikroautobusos, ir Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC).

PTAC pārstāve Ilze Žunde portālam atzina, ka centrs saņēmis patērētāja iesniegumu un sācis reklāmu izvērtēšanu. Savukārt par reklāmām, kas tika izvietotas pieturās un dzīvokļu mājās Rīgā, pret reklāmas devēju ierosināta lieta. Lēmums pret šo reklāmas devēju gaidāms maija beigās. I.Žunde sacīja, ka viena no mājaslapām, kur tika reklamēti MMM-2011 pakalpojumi, ir aizvērta.

Portāls Diena.lv vairākkārt centās sazināties ar uzņēmumu SIA Kort, kura transportā izvietota reklāma, tomēr nesekmīgi.

Kā vēstīts, korporatīvo finanšu kompānijas Laika Stars valdes priekšsēdētājs Vadims Jerošenko uzskata, ka valstij ir jāaizsargā tās sabiedrības intereses un jāpārtrauc finanšu mahinācijas, ko Latvijā un citviet īsteno biedrība MMM-2011, kuras darbībās jaušamas finanšu piramīdai raksturīgas krāpnieciskas pazīmes. Viņaprāt nepieņemams ir publiski paustais uzskats, ka katram cilvēkam pašam ir kritiski jāizvērtē finanšu iestāžu darbība.

Jau ziņots, ka arī Krievijas varasiestādes esot bezspēcīgas pret finanšu piramīdas projektu MMM-2011, ar ko pērn nāca klajā jau iepriekš sodītais Sergejs Mavrodi, iepriekš ziņojis Latvijas Radio.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas