Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāju apstiprina Rinaldu Muciņu

Piektdien Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) dalībnieku sapulcē valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Rinalds Muciņš, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijā (VM). Jaunajā amatā Rinalds Muciņš darbu uzsāks šā gada 10. februārī.

Muciņš ieguvis jurista izglītību, kura papildināta ar papildu zināšanām sabiedrības veselības un vadības jautājumos. Ministrija informē, ka Muciņam ir nozīmīga pieredze vadošos amatos, tajā skaitā Veselības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra amatā.

Iezīmējot vīziju par PSKUS attīstību jaunais valdes priekšsēdētājs uzsver personāla vērtības apzināšanos un nepieciešamību veidot kopīgās vērtībās balstītu komandu: "Motivēts, zinošs personāls slimnīcā ir svarīgākais resurss un tās izaugsmes pamats. Savukārt pacients ir svarīgākais slimnīcas sadarbības partneris, līdztiesīgs ārstniecības procesa dalībnieks, kuram jānodrošina ne tikai iespējami labākā ārstēšana, bet arī jārada ērta vide - viņam ir jājūtas aprūpētam un informētam par ārstniecības procesā gaidāmo. Tādēļ gan personāla, gan pacientu viedoklis būs nozīmīgs, īstenojot pārmaiņas un veidojot mūsdienīgu slimnīcu". 

Atklātā konkursā uz PSKUS valdes priekšsēdētāja amatu tika iesniegti 11 pieteikumi. Muciņš nominācijas komisijas vērtējumā ieguva augstāko punktu skaitu.

Izsludinot konkursu, tika norādīts, ka slimnīcas valdes priekšsēdētāja atalgojums ir no 6000 līdz 8000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Muciņš pērnā gada aprīlī pameta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra amatu, ko pildīja kopš 2016.gada februāra.

Pats Muciņš aģentūrai LETA toreiz sacīja, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo valsts pārvaldē strādājis jau 23 gadus. "Jūtu, ka ir laiks pārmaiņām un esmu gatavs citiem izaicinājumiem," teica Muciņš.

Pirms tam viņš divus gadus bija Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktors, bet no 2010. līdz 2014.gadam strādāja VM kā padomnieks un valsts sekretārs.

No 2004.gada 25.marta līdz tā paša gada 2.decembrim viņš ieņēma arī veselības ministra amatu.

Kopumā valsts pārvaldē dažādus amatus Muciņš ieņēma kopš 1995.gada.

Top komentāri

ha, ha
h
Kādreiz bija jāiztiek ar viņķeli un glāzīti, nu jau vajag viņķeli un muciņu.
Scorseze
S
Pirmais, kas valstij ir jāizdara, ir jāatbrībojas no šiem "vadošajiem darbiniekiem" un jāsauc viņi pie atbildības par sastrādāto. Slimnīcai, lai to vadītu, ir vajadzīgs tikai direktors un galvenais ārsts. Šī sistēma nespēj samaksāt pienācīgu atalgojumu ārstiem, medmāsām, sanitāriem, taču parazītiem, kuri dzīvo uz šīs sistēmas rēķina, tā spēj maksāt 6000 - 8000 eiro algu!!!!!
:)
:
Viens no atbildīgajiem kas salaida medicīnu grīstē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas