Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Par uzvaru

Sagadījās, ka pēcvēlēšanu nedēļā atrados ārpus Latvijas un vienīgā lasāmviela bija viens no pēdējiem Krievijā iznākošā literatūras žurnāla Inostrannaja ļiteratura (_Ārzemju Literatūra)_numuriem. Veltīts kara tematikai literatūrā. Protams, salīdzināt situāciju mūsdienu Latvijā un pasaulē ar kara apstākļiem nav korekti, tomēr informācija no Rīgas par jaunās koalīcijas veidošanas līkločiem, cīniņiem par krēsliem un sarežģītām kombinācijām zināmā mērā saskanēja ar prāta mulsumu, kas vērojams augstākās priekšniecības prātos karalaikā.

Pasaules ekonomikā notiek dievs zina kas, ar aviokompāniju - tas pats, kaudze steidzamu uzdevumu, bet mūsu ģenerāļi un kontradmirāles nesteidzas. Minētajā izdevumā publicētas vācu rakstnieka Dītera Vellershofa atmiņas par viņa karavīra gaitām Otrajā pasaules karā Kēnigsbergas novadā; ir 1944. gada nogale, vācu armijai klājas, maigi izsakoties, grūti, tomēr joprojām tiek uzraudzīts, lai zaldāti nedzer nevārītu ūdeni. Ir problēmas ar munīcijas un pārtikas piegādēm, bet šajā jautājumā - nekādu atlaižu! Tas nav mājiens, ka valdības izveidošanas ātrums ir galvenais mērķis, - runa ir par prioritāšu, būtiskāku interešu zušanu. Mēģinājumi nodrošināties ar akmens cietu koalīciju tuvākajiem gadiem ir tas pats, kas prasība dzert tikai vārītu ūdeni, guļot purvā. Ja ir pārliecība par koalīciju, kas spēj pusgada līdz astoņu mēnešu laikā pieņemt valstij nepieciešamos lēmumus, tad nevajag baidīties no balsu aritmētikā balstīta riska, ka skaitliski prāva, politiski aktīva opozīcija mēģinās kaut kad šo valdību gāzt. Ja valdības darbs būs patiešām jēdzīgs, tad gan opozīcijai būs grūtāk atrast argumentus kabineta gāšanas mēģinājumiem, gan pašu rindās būs lielāka saliedētība un nebūs šķielēšanas pēc rezerves variantiem.

Numurā lasāmi arī amerikāņa Čārlza Bernšteina aforismi, daži no kuriem - ja vārda «karš» vietā liekam «politika», «cīņa par varu» - lieti noder arī mūsu stratēģiem un kombināciju meistariem. «Karā nevar uzvarēt, karā var tikai izdzīvot.» «Karu iesāk bagātie, bet maksā par to trūcīgie.» «Karš - mērķis, kas attaisno viduvējību.» «Karš nebeidzas arī tad, kad karš ir beidzies.»

Ar vēlēšanu rezultātiem vai valdības veidošanu nekas vēl nebeidzas, kauja nav uzvarēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas