Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par VUGD priekšnieka vietnieku kļuvis Ivars Nakurts

No šodienas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieka amatā iecelts līdzšinējais VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks pulkvedis Ivars Nakurts, aģentūru LETA informēja VUGD.

Viņa pārziņā būs ugunsdrošības uzraudzības, civilās aizsardzības un prevencijas jomas.

Jaunā VUGD priekšnieka vietnieka darbības prioritātes būs saistītas ar to, lai veicinātu sabiedrības iesaisti civilās aizsardzības aktivitāšu īstenošanā, kā arī veidotu sabiedrības drošības kultūru un attīstītu sagatavotību un pareizu rīcību dažādu apdraudējumu gadījumā. Nozīmīga darbības joma būs ciešākas sadarbības veicināšana ar pašvaldībām civilās aizsardzība un katastrofas pārvaldīšanas jomā, kā arī to kapacitātes stiprināšana.

Ugunsdrošības uzraudzības darba efektivitāti sekmēs VUGD amatpersonu kompetences paaugstināšana un plānoto attīstības projektu ieviešana, kas ļaus ugunsdrošības uzraudzības procesu vēl vairāk balstīt uz risku analīzi un digitalizēt.

Nakurts ieguvis augstāko izglītību ķīmijā un darba aizsardzībā. Dienestu VUGD uzsāka 2004.gadā Civilās aizsardzības pārvaldē, bet no 2018.gada bija šīs pārvaldes priekšnieks. Viņam ir plašas zināšanas un pieredze starptautiskā jomā -dalība dažādos Eiropas Kopienas civilās aizsardzības mehānisma, NATO un ANO kursos un mācībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas