Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pārbaudīts: Gardi, neparasti un veselīgi!

Olga Blumbaha, Mežstrautu saimniece, savā virtuvē mīl eksperimentēt, gatavojot  sēņu ēdienus. Viņai pašai ļoti garšo kabači ar sēņu pildījumu, bet mājinieku un viesu atzinību izpelnījusies gaileņu pastēte. Tās pagatavošana neaizņem daudz laika.

Gailenes vāra savā sulā. Var likt uz pannas un cept, līdz šķidrums iztvaikojis. Tad atdzesē. Atsevišķi uz pannas sacep sagrieztus sīpolus. Arī tos pēc cepšanas atdzesē. Nomizo svaigu gurķi, no tā izņem sēklas. Visus iepriekšminētos komponentus, klāt pēc garšas pievienojot sāli, sablenderē. Pastēte gatava! Svaigo gurķu vietā Olga citkārt izmanto svaigus ķiplokus. Pastēti smērē uz maizes, garnējot pēc izvēles - ar ķimenēm vai, teiksim, baziliku. 

Arī no veselīgajiem smiltsērkšķiem, kuros ir 19 vitamīnu, Olga gatavo ļoti gardas pastētes, kuras, kā pati novērojusi, labprāt ēdot arī mazbērni. No smiltsērkšķu lapām tiek samalts pulverītis, ko sakuļ ar sviestu. Savukārt no izspiestajām ogām paliek pāri čagas, arī tās samaļ, tad sakuļ ar sviestu – no šādas sāļās pastētes grūti atteikties. Mežstrautu saimniece piedāvā arī kādu ļoti veselīgu dzērienu, kuru piedāvāt pat tiem mazbērniem, kuri uz eksotiskākām ogām raugās ar aizdomām. Tas ir uzmundrinošs smiltsērkšķu kokteilis. Blenderī liek smiltsērkšķu ogas, pēc garšas pievieno cukuru un... Pienu! Lielisks tonizējošs dzēriens.

Olgai ir arī trīs ekselentas, pašas izdomātas ievārījuma receptes – izrādās, smiltsērkšķus var vārīt kopā ar āboliem, citreiz ar piparmētrām (no bērniem dzirdētas atsauksmes, ka šis pēc konsistences samērā šķidrais ievārījums atgādinot biezu apelsīnu sulu) vai arī ar baziliku.

Smiltsērkšķis ir arī labs antioksidantu avots. Tam piemīt pretiekaisuma, pretmikrobā, savelkošā, holesterīnu normalizējošā iedarbība. Tas palīdz dziedēt brūces un čūlas, veicina reģenerāciju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas