Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pārbrauktuvi pie Brasas tilta plāno ierīkot šoruden

Pārbrauktuvi pie Brasas tilta Rīgas dome plāno ierīkot šoruden, aģentūrai LETA norādīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Pēc Dimantes teiktā, pārbrauktuves izbūvi esošā līguma ietvaros nodrošinās tilta būvnieks SIA Kauno tiltai. "Noslēgtais līgums paredz, ka viņiem jānodrošina satiksmes organizācija būvdarbu laikā," skaidroja departamenta pārstāve, norādot, ka papildu līdzekļi pārbrauktuves ierīkošanai piešķirti netiks.

Patlaban departaments izstrādā izbūves projekta dokumentāciju, kura tiks saskaņota gan ar VAS Latvijas dzelzceļš (LDz), gan ar Rīgas pilsētas būvvaldi.

LDz pārstāve Ella Pētermane aģentūrai LETA norādīja, ka šī gada maijā tika organizēta tikšanās ar Rīgas domes pārstāvjiem un tikšanās aktā tika precīzi noteikts, kas ir darāms, lai varētu ierīkot pārbrauktuvi pie Brasas tilta, kā arī noteikti atbildīgie.

Ņemot vērā šo aktu, ir uzskatāms, ka pārbrauktuves ierīkošana ir saskaņota, norādīja Pētermane. Vienlaikus LDz nav saņēmis informāciju no Rīgas domes par procesa tālāko virzību.

Pārbrauktuves ierīkošana būtiskus traucējumus Brasas pieturas punkta darbībai un dzelzceļa satiksmei neradīs, prognozēja LDz.

Kā ziņots, Brasas tilts, kura remontdarbi patlaban ir apturēti, līdz ziemai, visticamāk, tiks iekonservēts, bet blakus tam - atvērta dzelzceļa pārbrauktuve, kuru varēs šķērsot abos virzienos, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Departamentam priekšā ir arī izšķiršanās - remontēt veco tiltu vai arī nojaukt to un vietā būvēt pavisam jaunu pārvadu.

Brasas pārvada būvdarbi apstājās maija sākumā, jo remontdarbu laikā tika atklāti apbedījumi, kuru dēļ darbi objektā tika apturēti.

Vienlaikus atbildīgie ierēdņi konstatējuši, ka pārvada atjaunošanas projekts izstrādāts tā, ka pēc remontdarbu veikšanas tilta nestspēja nebūtu pietiekama, lai pār to pārvietotos zemās grīdas tramvaji.

Tā rezultātā domes vadība pieļauj iespēju tiltu būvēt pilnībā no jauna, taču šāda lēmuma pieņemšanai vēl ir nepieciešams Rīgas pilsētas būvvaldes atzinums.

Kopējās Brasas pārvada pārbūves darbu izmaksas līdz šim bija plānotas 10,87 miljoni eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas