Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pārgalvis nolec no Zaķusalas TV un radio torņa. Video

No Zaķusalas TV un radio torņa veikts pirmais brīvā lidojuma jeb B.A.S.E. lēciens, aģentūru LETA informēja lēciena producente un Vides filmu studijas portāla nomad.lv redaktore Ilze Celmiņa.

Lēciens veikts no 318 metru augstuma atzīmes, to izpildījis profesionāls sportists, taču viņa vārds pagaidām netiek atklāts. Kopējais brīvā lidojuma ilgums bijis aptuveni 13 sekundes.

Sportists izmantojis speciālu wingsuit tērpu, kas cilvēkam ļauj īslaicīgi planēt. Lēcējs planē, sasniedzot mazas lidmašīnas ātrumu - 160 kmh, ik sekundi zaudējot 15 metru augstuma. Tērpa īpašības ļauj izpletni atvērt aptuveni 50 metrus virs zemes un pa diagonāli planēt apmēram 400 metrus.

Lēciens no Zaķusalas TV un radio torņa fiksēts ar 14 video un divām foto kamerām. Portāls nomad.lv veido video īsfilmu par pirmo cilvēku-lidvāveri, kurš izlēcis no augstākā TV torņa Eiropas Savienībā. Zaķusalas tornis ir 368 metrus augsts.

Celmiņa stāsta, ka komandas tehniskā un praktiskā gatavošanās lēcienam notika aptuveni pusgadu un tas nebūtu iespējams bez Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LRTVC) atbalsta.

LVRTC atļāva izmantot šo unikālo būvi lēkšanai, jo tādējādi vēsturē iekļūs ne tikai pats brīvais lēciens, bet arī Rīgas televīzijas tornis, skaidro LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

LETA jau ziņoja, ka pērn 31.decembrī Rīgā dienas vidū no viesnīcas Radisson Blue Hotel Latvija uz ielas braucamās daļas nolaidās izpletņlēcējs. Tiesa vīrietim piesprieda 50 latu naudas sodu.
Brīvā lidojuma lēciens no Zaķusalas torņa ir pirmais oficiālais šāda veida projekts Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas