Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pārsūdzēts domes lēmums par akumulatoru pārstrādes rūpnīcu Kalnciemā

Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā pārsūdzēts Jelgavas novada domes 28.janvāra lēmums, ar kuru tika atļauta nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveidošana Kalnciema pagastā, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā East-West Finances, kuram uzticēta šī projekta īstenošana.

Pieteikumu tiesā iesnieguši vairāki Kalnciema iedzīvotāji - Žanna Ņečiporuka, Ivans Ņečiporuks, Gaļina Bušmane, Tatjana Daņilova, Antoņina Zelča, Andrejs Tračums, Aigars Sukteris, Sergejs Hramčenko un Valentīna Amirova -, kā arī Vides aizsardzības klubs. Tiesa, pamatojoties uz šo pieteikumu, ierosinājusi lietu. East-West Finances gan apgalvo, ka ierosinātā lieta neietekmēs investoru ieceri par rūpnīcas veidošanu. Investori esot apņēmības pilni turpināt iesākto.

SIA East-West Finances valdes priekšsēdētājs Jurijs Harlamovs pauž nožēlu, ka saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem apstrīdamā lēmuma darbība tiek apturēta līdz ar pieteikuma iesniegšanu tiesā. "Tas ir neizprotami, ka ikviens cilvēks ar savu vēršanos tiesā var uz nenoteiktu apturēt lēmumu, kurš domē pieņemts, nobalsojot tautas ievēlēto priekšstāvju vairākumam," viņš izteicies.

"Mums atliek cerēt, ka tiesvedība pārāk neievilksies, taču jau tagad ir skaidrs, ka nāksies papildus tērēties gan advokātiem, gan arī cietīsim no piespiedu dīkstāves," teicis Harlamovs.

"Žēl, ka tos līdzekļus, kurus mēs būtu varējuši novirzīt savai peļņai, arī nodokļiem, prēmijām, kā arī Kalnciemā jau ieplānotajiem sociālajiem projektiem, tagad nāksies novirzīt tiesvedībai un dīkstāves zaudējumu segšanai," viņš turpinājis.

Viņš ir pārliecināts, ka Jelgavas novada dome pratīs pamatot savu lēmumu un tas netiks atcelts.

Laikraksts Diena iepriekš rakstīja, ka Kalnciemā dabas parka vietā "plauks" bīstamā rūpniecība - svina akumulatoru pārstrādes ražotne, par ko iedzīvotāji bažījas - ciematā vairs nevarēs dzīvot gaisa piesārņojuma dēļ, taču aizbraukt nespēs, jo viņu īpašumus neviens nepirks.

Iecerēts, ka pārsimt metru attālumā no blīvās daudzstāvu apbūves, Lielupes krastā, taps augstākās bīstamības pakāpes ražotne, kurā iecerēts gada laikā pārstrādāt 700 000 vecu akumulatoru gadā. Trešdien, 28. janvārī, Jelgavas novada domes sēžu zālē izbeidzās divus gadus ilgusī lobēšanas – pretošanās kustība, deputātu vairākumam pieņemot uzņēmējiem labvēlīgu lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas