Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pārtikas tirgotāju asociācija: 12% PVN likme augļiem un dārzeņiem ir labāk nekā nekas

Pievienotā vērtības nodokļa (PVN) likmes piemērošana svaigiem augļiem un dārzeņiem 12% apmērā pretstatā pašreizējiem 5% vai iepriekš plānotajam 21%, ir labāk nekā nekas, aģentūrai LETA pauda Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas (LPTA) izpilddirektors Noris Krūzītis.

"Mēs, pārtikas tirgotāji, iestājamies par samazināto PVN likmi visām pirmās nepieciešamības pārtikas precēm un nesaprotam, kādēļ Latvijai ir jābūt vienai no retajām Eiropas Savienības valstīm, kur pārtikai ir tik augsts nodoklis," atzīmēja Krūzītis, piebilstot, ka visās turīgajās Rietumeiropas valstīs cilvēki maksā mazākus nodokļus par pārtiku, un arī Latvijai vajadzētu doties šajā virzienā.

Viņš uzsvēra, ka PVN likmes palielināšana augļiem un dārzeņiem kopumā nav pareiza rīcība, bet labi, ka valdība lēmusi par salīdzinoši mērenu PVN likmes kāpumu. "Uzskatām, ka tomēr nav uzklausīti visi argumentus, kāpēc ir jāsaglabā 5% PVN," vienlaikus piebilda asociācijas izpilddirektors.

Jau ziņots, ka pirmdien, 30.oktobrī, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) paziņoja par koalīcijā panākto vienošanos svaigiem augļiem un dārzeņiem nākamajā gadā Latvijā piemērot PVN samazināto likmi 12% apmērā.

Ņemot vērā, ka šādam solim vēl nepieciešams salāgot finanšu avotus, valdība attiecīgo priekšlikumu sagatavos uz otro lasījumu valsts budžeta 2024.gadam likumprojektam, norādīja Siliņa.

Samazinātā PVN likme 5% apmērā augļiem un dārzeņiem ir spēkā no 2018.gada 1.janvāra līdz šā gada 31.decembrim.

LPTA dibināta 2010.gadā, un tajā apvienojušies pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumi "Narvesen", "Rimi", "Aibe" un "Top!".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas