Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pārtrauc konkursu par ātrās palīdzības mašīnu iegādi ārpakalpojumā Rīgas reģionam

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ir pārtraucis konkursu par operatīvā medicīniskā transporta iegādi Rīgas reģionam ārpakalpojumā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. 

Konkurss par medicīniskā transporta un to vadītāju nodrošināšanu ar ārpakalpojumu pārtraukts, "pamatojoties uz veselības ministrijas 23.decembra vēstuli ar uzdevumu pārtraukt iepirkuma procedūru". 

Iepriekš bija paredzēts, ka konkursā pretendenti savus pieteikumus varēs iesniegt līdz šodienai. 

Tikmēr pēc veselības ministra Gunta Belēviča (Zaļo un Zemnieku savienība) iniciatīvas ir izsludināts konkurss par NMPD nodrošināšanu ar ātrās palīdzības mašīnām līzingā, kuram var pieteikties līdz 2.februārim, liecina informācija IUB mājaslapā. 

NMPD izsludinājis konkursu par 40 jaunu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi līzingā. Kā liecina informācija par iepirkumu NMPD mājaslapā, pretendentiem ir jāsagatavo divi piedāvājuma varianti - pirmajā variantā jāparedz, ka NMPD veic pirmo iemaksu 10% apmērā no piedāvātās līgumsummas par 40 automašīnām, bet otrajā variantā jāparedz, ka pirmā iemaksa būtu 15% apmērā. 

Konkurss tika izsludināts, vēl pirms valdība ir lēmusi par labu šādam risinājumam. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, ministrija lēmumprojektu par atteikšanos no ātrās palīdzības automašīnu izmantošanas ārpakalpojumā un to iepirkšanu līzingā izskatīšanai valdībā virzīs, kad iecerētais lēmums būs saskaņots ar Finanšu un Tieslietu ministrijām. 

Jautājums par to, kā valstij nodrošināt operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus Rīgas reģionā, ir bijis asu diskusiju objekts. Ilgus gadus valsts šos pakalpojumus pirka ārpakalpojumā no "Rīgas Sanitārā transporta autobāzes", taču Valsts kontrole un atsevišķi politiķi ir norādījuši, ka valsts šādi ievērojami pārmaksā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas