Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pasta nodaļu skaits samazinās saistībā ar iedzīvotāju paradumu maiņu; šogad slēgta viena nodaļa

Latvijas pasta (LP) nodaļu skaits pēdējo gadu laikā ir samazināts saistībā ar pasta pakalpojumu apjoma kritumu. Šogad gan slēgta tikai viena pasta nodaļa, portālu Diena.lv informēja Latvijas pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone.

Pasta nodaļu izvietojums tiek noteikts, ņemot vērā iedzīvotāju blīvumu katrā no reģioniem. Katrā pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurā iedzīvotāju blīvums pārsniedz 500 iedzīvotāju uz kvadrātkilometru, LP jānodrošina viena vispārēja tipa pasta nodaļa uz 20 000 iedzīvotāju, savukārt apdzīvotā vietā, kuras iedzīvotāju skaits nepārsniedz 1000 un kurā iedzīvotāju blīvums ir mazāks par 10 iedzīvotājiem uz kvadrātkilometru – viena pasta nodaļa, kas var būt arī pārvietojama.

Pasta nodaļu skaita samazināšanu uzņēmums skaidro ar to, ka šo gadu laikā ir būtiski samazinājies arī sniegto pasta pakalpojumu apjoms, kas, savukārt, skaidrojams ar interneta pakalpojumu īpatsvara pieaugumu, iedzīvotāju izceļošanu un zemo pirktspēju. 

Uzņēmuma pārstāve gan vienlaikus uzsver, ka sūdzības no iedzīvotājiem par pasta nodaļu trūkumu vai problēmām ar to pieejamību netiek saņemtas bieži. Gadījumos, kad sūdzības ir, tās tiek risināti individuāli, novērtējot esošo situāciju katrā no apdzīvotājām vietām. Piemēram, LP ir saņēmis sūdzības no iedzīvotājiem par to, ka 2000.gadā konkrētajā pagastā bijusi pasta nodaļa, taču tagad vairs nav.

Šogad slēgta tikai viena pasta nodaļa - Tukuma 2.pasta nodaļa, kuras funkcijas nodotas Tukuma 1.pasta nodaļai.

"Ja tiek saņemtas sūdzības par to, ka nodaļa atrodas tālu no iedzīvotāja dzīvesvietas un klientam ir grūti līdz tai tikt, LP vienmēr aicina iedzīvotājus saņemt pasta pakalpojumus pie sava pastnieka, kurš katru dienu apkalpo konkrēto teritoriju, tādējādi klientam nav jādodas uz pasta nodaļu," norāda LP pārstāve.

Lielākajās pilsētās gan LP joprojām uztur pat par astoņām pasta nodaļām vairāk, nekā to ir noteikusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, uzsver uzņēmums.

LP arī atgādina, ka pie pastnieka ir iespējams veikt komunālo rēķinu apmaksu, saņemt pensijas un pabalstus, saņemt naudas pārvedumus, nodot nosūtīšanai vēstules, abonēt un iegādāties žurnālus un laikrakstus, iegādāties nodaļā pieejamās komercpreces

LP šobrīd ir vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu, kā arī iedzīvotājiem tiek piedāvātas papildu sūtījumu saņemšanas iespējas. LP sadarbībā ar degvielas uzpildes staciju (DUS) Statoil un mazumtirdzniecības tīklu Narvesen piedāvā iedzīvotājiem saņemt pasta sūtījumus ne tikai pasta nodaļās, bet arī 59 Statoil DUS un 10 Narvesen tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas