Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Patriotismu pauž dzejā un esejās

Liepājas rajona Vecpils pamatskolā tapusi grāmata “Es gribu dzīvot Latvijā”. Tajā apkopoti bērnu jaunrades darbi, kas tapuši pēdējo sešu gadu laikā un liecina par bērnu mīlestību pret savu dzimteni.

Uz svinīgo pasākumu, kā Vecpils pagastā ierasts, kopā ar skolēniem pulcējas vietējie iedzīvotāji. Tika godināti ļaudis, kuri veicinājuši pagasta attīstību, skanēja dziesmas, bet kulminācija bija grāmatas atvēršana.

Grāmatas idejas “mamma”, Vecpils pamatskolas skolotāja Sandra Aigare atzīst, ka to lolojusi ilgi un nu jūtas "kā pēc dzemdībām". Arī tehniski tā tapusi viņas un dzīvesbiedra Jāņa Aigara rokām – tekstus paši rakstījuši uz datora un kopējuši. Tipogrāfijā ar pašvaldības atbalstu grāmata tikai iesieta. Tā izdota 101 eksemplārā, no kuriem pieci ir krāsaini. Vienu no krāsainajiem eksemplāriem bērni vēlas uzdāvināt Valsts prezidentam Valdim Zatleram.

Pasākuma dalībnieki tiek aicināti parakstīties uz lapām, kuras ielīmēs skolai paliekošajā grāmatā. Bez maksas tā tiek katrai Vecpils skolas audzēkņu ģimenei.

Atvēršanas svētkos autori lasa savus darbus, bet nav vēl redzējuši, kā tie izskatās grāmatā. 8.klases skolnieks Mārtiņš Meļķis pastāsta, ka tajā ievietota literatūras stundā uzrakstītā pasaka. “Kā nāca prātā, tā rakstīju,” viņš atklāj.

3.klases skolnieces Leldes Cinovskas dzejoļa pirmā rinda ir arī grāmatas virsraksts. Dzejoļus viņa rakstot arī ārpus stundām, un nu ar nepacietību šķir grāmatas lappuses.  

S.Aigare atzīst, ka darbus grāmatai atlasījusi ne pēc stingriem kritērijiem, bet savas izjūtas. Tie tapuši mācību stundās pirms valsts svētkiem kopš 2002.gada un uzkrāti skolēnu daiļrades mapē. Grāmatu ilustrē fotogrāfijas par Vecpils pagastu, ļaudīm un bērnu zīmējumi.

Pasākums notiek zem Vecpils simbola – ozola – zīmes. “Ja būsim kā ozoli, tad skola pastāvēs ilgi,” uzmundrina S. Aigare. Skolēni to apliecina, korī skandējot: “Mēs esam, mēs varam, mēs būsim, mēs esam stipri!” S.Aigare ir pārliecināta - bērnu darbi dod pārliecību, ka Latvijai ir nākotne, jo bērni patiešām mīl savu dzimteni.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas