Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Paziņos izmeklēšanas rezultātus par sprādzienu Ādažu poligonā

Aizsardzības ministrija pirmdien plāno paziņot dienesta izmeklēšanas rezultātus par sprādzienu Ādažu poligonā, kurā gāja bojā zemessargs, bet vēl vairāki guva traumas, aģentūrai BNS teica ministrijas preses sekretāre Dace Ankipāne.

Lai arī nesen aizsardzības ministrs Artis Pabriks aģentūrai BNS sacīja, ka līdz sestdienai jāpabeidz dienesta izmeklēšana, piektdien viņš atzina, ka izmeklēšanas "ziņojumu vēl uz galda" nebija dabūjis, līdz ar to tas būs pirmdien. "Nu tad būs jāpieņem tālākais plāns, ko darīt," norādīja ministrs.

Savukārt valdība otrdien lems par Aizsardzības ministrijas ierosinājumu piešķirt sprādzienā smagi cietušajam jaunsargam 20 tūkstošus latu.

Naudu plānots piešķirt no Militārpersonu pensiju fondā paredzētajiem līdzekļiem.

Normatīvie akti neparedz garantijas jaunsargiem, ja tie cietuši nelaimes gadījumos mācību laikā, tādēļ finansiāla atbalsta sniegšanai nepieciešams Ministru kabineta lēmums.

Aizsardzības ministrijas runasvīrs Airis Rikveilis aģentūrai BNS iepriekš uzsvēra, ka jaunsargs saskaņā ar reglamentu konkrētajās mācībās nevarēja atrasties. Kurš pieļāvis puiša atrašanos mācībās, esot jānoskaidro dienesta izmeklēšanā.

Jau vēstīts, ka aizsardzības ministrs Pabriks ("Vienotība") pēc dienesta izmeklēšanas par sprādzienu Ādažu poligonā prasīs pievērst papildu uzmanību disciplīnai bruņotajos spēkos.

Tas, vai pēc dienesta izmeklēšanas kādas amatpersonas zaudēs amatu, pagaidām nav zināms.

23.oktobra pēcpusdienā Ādažu poligonā sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā astoņi zemessargi un viens jaunsargs. Viens no cietušajiem zemessargiem no gūtajiem ievainojumiem mira.

Sprādzienā cietušais zemessargs, kurš bija alkohola reibumā, ir tas pats, kas, visticamāk, savā somā ievietoja detonējušo spridzekli.

Saistībā ar sprādzienu poligonā uz izmeklēšanas laiku atstādināti divi Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona virsnieki – bataljona komandieris un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieris.

Aizsardzības ministrija veic dienesta izmeklēšanu, bet Militārā policija sākusi kriminālprocesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas