Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Paziņoti Uzņēmumu Reputācijas Topa 2013 rezultāti

Trešdien, 19. jūnijā, AS Diena redakcijā notika svinīga gadskārtējā _Uzņēmumu Reputācijas Topa _rezultātu paziņošana, kurā tika sumināti 150 Latvijas uzņēmumi ar augstāko reputāciju, portālu Diena.lv informēja _Nords Porter Novelli _direktore__ Evija Ansonska.

Nords Porter Novelli, sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS un Dienas Bizness veidotais Reputācijas tops ir apjomīgākais uzņēmumu reputācijas pētījums Baltijā, kura apbalvošanas ceremonija šogad pulcināja vairāk nekā 150 valsts vadošo uzņēmumu vadītāju. Pasākumā viesus uzrunāja arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Reputācijas topa ceremonijā tika apbalvoti Uzņēmumu Reputācijas Topa 2013 pirmo 10 vietu ieguvēji, kā arī nozaru topu uzvarētāji - vadošie Latvijas uzņēmumi. Šogad topa virsotnē ir atgriezies uzņēmums SIA Latvijas Mobilais Telefons, kas saņēma balvu kā uzņēmums ar labāko reputāciju gan starp savas nozares uzņēmumiem, gan starp visiem Latvijas uzņēmumiem kopumā.

LMT prezidents Juris Binde: "Sasniegtais rezultāts ir visas LMT komandas nopelns, jo ikkatrs darbinieks ar savu aizrautību ir devis nozīmīgu artavu uzņēmuma labās reputācijas veidošanai. Savukārt fakts, ka jau kopš topa pirmsākumiem katru gadu esam tā augšgalā, ir apliecinājums, ka mūsu sadarbība ar klientiem un sniegums sabiedrībai patiešām ir augstu novērtēts. Tas nav tikai vienreizējs uzrāviens, bet mūsu attieksme pret darbu un sabiedrību ikdienā."

Reputācijas topa augstajā otrajā vietā ierindojusies AS Swedbank, savukārt trešo vietu ieņem uzņēmums AS Laima, kas iepriekšējos divus gadus noturējās topa augšgalā. Uzņēmums ar straujāko reputācijas izaugsmi šā gada topā - VSIA Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, pakāpjoties Reputācijas topā par 36.vietām.

"Šā gada Uzņēmumu reputācijas topa rezultāti liecina par to, ka iedzīvotāji un uzņēmēji augstu novērtē gan lielus un stabilus uzņēmumus, gan mazākas kompānijas, kas spējuši uzburt un nosargāt savu unikalitāti. Nevar nepamanīt arī to, ka "uzrāvumu" piedzīvojuši tie uzņēmumi, kas pērn mainījuši vai atsvaidzinājuši savu zīmolu, un spējuši to darīt patiesi meistarīgi. Dienas Biznesam ir patiess gods sveikt visus Uzņēmumu reputācijas topa uzņēmumus," atzīst Uzņēmumu reputācijas topa izdevuma redaktore Guna Gleizde.

Šogad īpaša uzmanība tika pievērsta uzņēmumu korporatīvās sociālās atbildības vērtējumam, respektīvi, tam, cik un kā kompānijas rūpējas ne tikai par savu, bet visas sabiedrības labklājību. Šis uzņēmumu reputācijas faktors gadu no gada kļūst arvien nozīmīgāks gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju acīs, tāpēc pirmo reizi tika pasniegta balva uzņēmumam ar augstāko novērtējumu faktorā Sociāli atbildīgs uzņēmums, kuru saņēma šī gada līderis SIA Latvijas Mobilais Telefons. Savukārt personāla atlases uzņēmuma AMROP vadošā partnere Aiga Ārste-Avotiņa pasniedza īpašo balvu uzņēmumam ar augstāko vērtējumu faktorā Labs darba devējs, kuru jau otro gadu pēc kārtas ieguva AS Swedbank, vēlreiz apliecinot savu līderību un stabilitāti šajā faktorā.

Nords Porter Novelli direktore Evija Ansonska: "Šī gada Reputācijas tops ir viens no interesantākajiem aizvadīto trīs gadu laikā, jo tā līderu desmitniekā un arī nozaru griezumā notikušas vērā ņemamas pārmaiņas. Topam ir 28 jaunpienācēju un vairākas spožas debijas. Īpašu uzmanību šogad esam pievērsuši reputācijas faktoriem Sociāli atbildīgs uzņēmums un Labs darba devējs, kas ir nozīmīgi uzņēmuma ilgtspējai. Tāpēc aizvadītajos gados lielākie Latvijas uzņēmumi izveidojuši nopietnas korporatīvās sociālās atbildības stratēģijas, uzkrājot arī pirmo nopietno pieredzi, ar ko dalīties topa ietvaros."

Ar Reputācijas topa rezultātiem detalizēti būs iespējams iepazīties ceturtdien, 20.jūnijā, biznesa avīzes Dienas Bizness žurnāla speciālizlaidumā. Uzzināt vairāk par konkrētā uzņēmuma reputāciju ir iespējams, sazinoties ar Nords Porter Novelli.

Reputācijas tops pirmoreiz tika izveidots 2005.gadā. Uzņēmumu Reputācijas Topa metodoloģiju izstrādājusi aģentūra Nords Porter Novelli sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolas profesoru antropologu Robertu Ķīli. Topa mērķis ir veicināt sabiedrībai atbildīgas uzņēmējdarbības vides veidošanos Latvijā un ieviest jaunas mērauklas uzņēmumu darbības vērtēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas